Na een onrustige tijd van Corona, leek het allemaal wat rustiger te worden, een tweede golf leek er niet aan te komen. Maar toen kwam de R in de maand, en begonnen mensen te snotteren en te kuchen. Ojee, we moeten meer gaan testen en weet je, hoe meer er getest werd, hoe meer corona-besmettingen bekend werden…

Is ook eigenlijk helemaal niet raar, dat als je meer test er ook meer kans is dat er besmettingen geconstateerd worden. Maar waar is de “gewone griep” gebleven, de griep die in 2018 nog voor een ware epidemie zorgde en dat er ziekenhuisbedden te kort waren en IC’s die overvol lagen. Waar is die griep gebleven?

Tja, je zal het misschien niet geloven, maar mijn zoontje heeft hem gevonden. Hij had “de griep”! Tja, sorry mensen dat ik jullie dan laat schrikken en ik denk dat er meer mensen de komende tijd de griep zullen krijgen. Wellicht dat er dan een intelligente lockdown komt, cafés die dichtgaan, een 1,5 meter samenleving komt. Tja, want je wil niet dat er een ware griepepidemie zal uitbreken en dat ziekenhuizen overvol raken en mensen sterven aan de griep. Ik voel me nu al bijna schuldig dat mijn zoontje misschien iemand heeft besmet met “De Griep”.

Minder erg dan gedacht?

En dan nu rijzen de getallen de pan uit, op het moment dat ik dit bericht schrijf, zijn er in heel Nederland bijna 128.000 gevallen van besmetting geregistreerd en in totaal 6.428 mensen aan corona-gerelateerde klachten gestorven. Waarbij ook mensen zitten die al heel erg ziek waren en door een virus iets eerder zijn overleden. Blijft vervelend, meen ik echt, een dierbare verliezen is verschrikkelijk.

Corona-cijfers 3-10-2020 23:28

Maar liggen de IC’s nu ook voller dan in maart/april? Want het aantal besmettingen ligt nu vele malen hoger dan in eerder dit jaar. Op 30 maart 2020 lagen er ca. 1050 coronapatiënten op de IC’s. Maar hoeveel zijn er dat nu?

Sterfte als gevolg van Influenza

We vergeten ook nog steeds dat we ook gewoon de griep kunnen krijgen en dat daar ook mensen aan dood gaan. Veel van deze gevallen worden nu ook onder het corona geschoven, omdat men blijkbaar het virus bij zich had (nergens last van had) en daar de griep overheen kregen. Veelal gaat het nog steeds bij de sterfgevallen om mensen die 60+ zijn.

In het griepseizoen van 2018/2019 stierven ruim 2.900 personen meer tijdens de griepepidemie dan verwacht (Reukers et al., 2019). Het is waarschijnlijk dat deze ‘oversterfte’ samenhangt met de griep. Deze oversterfte is een stuk lager dan in 2017/2018, toen de hoogste oversterfte sinds de start van de monitoring (in 2009) is waargenomen. Seizoen 2013/2014 kende een erg mild griepseizoen, met maar vier weken griepepidemie, er was dat jaar daarom geen oversterfte ten tijde van de griepepidemie (Teirlinck et al., 2014).

BRON: www.volksgezondheidenzorg.info

Het vervelende van alles is, dat als je nu een snotneus hebt, wat aan het hoesten bent, beginnen mensen in je omgeving meteen te zeuren dat je je moet laten testen. Men moet helemaal niets! Het is een advies, geen verplichting! Ik vind dat mensen niet zo moeten zeuren en gewoon naar zichzelf moeten kijken wat ze willen.

Ik suggereer niets…

Ik wil met het bovenstaande helemaal niet suggereren dat het Covid-19 niet een vervelend virus is, maar de meeste die nu positief getest worden op Corona, blijken milde klachten te hebben en kunnen na 10 dagen thuisquarantaine weer gewoon gaan doen wat ze al deden. Behalve dan de dingen die door het Kabinet ons ontnomen worden

Ja, wij zijn het virus zat, maar het virus is nog niet klaar met ons. Mee eens, maar de griep is ook nog niet klaar met ons, net als de vele dode die vallen met andere gemene ziektes, ook die ziektes zijn nog niet klaar met ons. Wij als mensheid blijven altijd tegen dit soort ziektes en virussen vechten. Want na Covid-19 zal er heus wel weer een nieuw virus opduiken die misschien weer van een vleermuis overspringt naar de mens. Wie zal het zeggen?

Maar is het allemaal niet tegenstrijdig wat er allemaal wordt verzonnen door het Kabinet?

Logica van het Kabinet…

Mondkapjes hebben geen toegevoegde waarde. Want we zijn er vergeten te maken en/of vergeten in te kopen. Maanden later……. Oja, jawel. Laten we de mensen lekker gaan lastigvallen met het verplichten van het dragen van mondkapjes. We hebben er nu toch veels te veel, we moeten die dingen kwijt nu. [Zou dat een reden kunnen zijn?]

Het maakt uit welke hobby je hebt, zo blijkt als Jan en Marieke tijdens het ontbijt de dinsdagavond bespreken. Mariekes schilderlessen werden namelijk afgelast: er mogen nog maar dertig mensen in het lokaal zijn. Maar terwijl haar kwasten nutteloos in de la moesten blijven, ging Jan vrolijk naar de sportschool en dat was geen probleem. Want sporten is een van de uitzonderingen waarvoor de dertig personen-regel niet geldt.

BRON: Omroep Brabant

Maar zo is het wel op dit moment in Nederland, je mag niets meer, maar aan de andere kant mag je wel lekker knuffelen met de leden van de Judo-club, zolang je daarna maar meteen naar huis gaat, sorry, sportkantine blijft dicht. Douchen? Nee joh, lekker thuis doen. Veel te gevaarlijk om dat in de sporthal te doen.

Horeca om 22:00 uur de deuren op slot en men zit in het Kabinet al te denken aan een avondklok. Dit houden deze hardwerkende mensen niet vol lieve mensen. De eerste klap hebben ze nog maar net kunnen verwerken, waarbij men dan nog een goede zomer heeft kunnen meepikken. Nu worden de dagen korter, buiten wordt het kouder, dan willen mensen graag binnen kunnen genieten van een drankje met wat vrienden. Nee, dat mag niet meer, zelfs thuis mag je niet meer dan 3 mensen uitnodigen.

En weet je waar ik mijn eigen dan nog het meest boos om maakte vorige week? Ik las ergens dat ambtenaren extra geld kregen, omdat ze thuiswerkte en zelf hun koffie moesten betalen. Daarbij denkende dat het Kabinet niet wil denken aan loonsverhoging voor de mensen in de zorg. De mensen die dan ik die zware tijd hebben klaargestaan. Of was het dan toch allemaal maar een grote show en blijkt het allemaal wel mee te vallen? Waarom dan ambtenaren wel een zak met geld meegeven, maar de mensen die het de laatste tijd zwaar hebben gehad in de zorg, gewoon laten barsten?

Ik ben het niet altijd eens met wat Geert Wilders zegt en roept, maar met deze uitspraak ben ik het toch wel eens:

„Ongelooflijk, werkelijk wat een waanzin! Terwijl de zorghelden nog wachten op een bonus en kunnen fluiten naar structureel een cent extra krijgen ambtenaren voor een kopje koffie thuis een kapitaal op hún bankrekening gestort.”

Geert Wilders

Als ambtenaren dit verdienen, dan de mensen uit de zorg ook. Die hebben aan het front gestaan, de klappen op moeten vangen en leed gezien. Maar door hen geen extra centen te geven, vind ik dat het Kabinet indirect aangeeft dat het allemaal wel meevalt met heel dat corona-gedoe….

Ik weet het allemaal niet meer, ik hobbel maar een beetje mee met de maatregelen, want iets anders kun je toch niet doen. Ik speel het spel wel mee en laat me niet gek maken. Maar alles begint steeds meer te wankelen, feiten lopen niet meer synchroon met wat men eerder gezegd heeft, zoals groepsimmuniteit. Je hoort er niets meer over, maar dat was in het begin wel het doel, om groepsimmuniteit te creëren.

Natuurlijk moeten plannen zo nu en dan bijgesteld worden om doelen te behalen, maar dan moet je wel de feiten op orde houden, de mensen die iets opleggen aan het volk moeten dan ook het juiste voorbeeld geven. Maar blijkbaar hebben die stropdassen er zelf ook moeite mee om die rare maatregelen allemaal te volgen. Men weet het zelf niet meer……

6 Replies to “Hij bestaat echt nog…”

    1. Zou dat echt de reden zijn? Dat is nog niet bewezen natuurlijk.

      Maar zouden we met een griepepidemie dan dezelfde maatregelen moeten nemen om minder sterfgevallen er aan over te houden? Wat dat sterven jaarlijks ook best veel mensen aan, neem 2018 als voorbeeld.

        1. Dus eigenlijk net als met de gewone griep, dat die gevaarlijk is voor de risicogroepen die kwetsbaar zijn. Oké, duidelijk 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.