Sinds bij de laatste coronamaatregelen de uitspraak is gekomen dat mondkapjes dragen wellicht verplicht gaat worden, zijn er steeds meer plekken dat men deze regel al heeft ingevoerd. En weet je, zo’n mondmasker went echt snel…!!!

Daar waar je een aantal maanden geleden mensen aankeek omdat ze een mondkapje droegen, kijk ik mensen nu eerder aan als men er géén draagt. Raar toch dat als situaties in je omgeving snel veranderen, het ook echt snel went (vind ik).

Nu beweer ik niet dat het hartstikke prettig is om een mondmasker te dragen, maar het went echt. Terwijl je eerst de deur uitging voor boodschappen, controleerde je eerst alleen op telefoon en sleutels, maar ik betrap mij er nu al op dat ik meteen ook controleer op ik mijn mondmasker bij heb. Je weet immers dat je niet overal meer binnenkomt zonder een mondkapje of -masker.

Leuke creaties

Nu heb ik zelf al iets meer geld uitgegeven voor een degelijker mondmasker, welke ik ook nog kun uitwassen, maar zo links en rechts zie je al hele leuke creaties voorbij komen. Natuurlijk springen bedrijven hier direct op in, maar de leukste creaties vind ik toch wel van de mensen die iets in elkaar hebben geknutseld.

Dat maakt het dan toch allemaal wat fleuriger dan die saaie medisch achtige mondkapjes en de saaie zwarte, die ik zelf ook draag…

Zo zie je maar dat de mens creatief gaat worden in lastige tijden, om er dan toch nog iets leuks van te gaan maken. Ik hou er van hoor, geweldig!

Afwachten wat komen gaat…

Dinsdag d.d.27-10-2020 zal een nieuwe persconferentie gehouden worden, waarin we waarschijnlijk nog meer strengere maatregelen te horen gaan krijgen. Zou de verplichting van mondkapjes echt doorgaan? Zou er een volledige lockdown gaan komen, waarbij alleen supermarkten en apotheken open mogen en de rest de deur op slot moet houden?

We zullen het moeten afwachten!

2 Replies to “Het went echt snel, zo’n mondmasker…”

  1. Ik draag het waar het moet maar bij mij went het niet. Ik draag een bril en heb al alles geprobeerd maar mijn bril slaat aan. Niet altijd even veel, maar loopt vaak in de mist en neen dat vind ik niet fijn .gelukkig kan ik wandelen op plekken waar geen volk komt en mag je dan wandelen zonder masker alhoewel er altiijd 1 in mijn jaszak zit.

  2. Het went inderdaad snel. Het is al bijna een automatisme dat ik in de winkels een mondkapje op zet, terwijl het lang nog niet overal verplicht is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.