De eerste dag van de ruimere versoepeling van de corona-maatregelen in Nederland, dat was vandaag 1 juli 2020 een feit. Dus we mogen weer meer en ik kon dus weer naar de sportschool. En daar heb ik meteen maar gebruik van gemaakt. Natuurlijk eerst reserveren, wat Basic-Fit op zich goed heeft geregeld. Al is het daar niet iedereen mee eens…

Naar m.i. is er niets mis mee dat je moet reserveren en maximaal vier dagen vooruit kan reserveren en dan ook maar één dag in die vier dagen. Je gaat op de dag op de tijd dat je hebt gereserveerd. En netjes zo als het gaat, je komt gewoon niet eerder dan vanaf de tijd dat je hebt vastgelegd. Nadat je hebt gesport, dus bijvoorbeeld weer thuis bent, kun je pas weer je volgende bezoek vastleggen middels een reservering op de website van Basic-Fit.

Dat wil zeggen dat ik vandaag ben geweest en nu kan reserveren op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag. De keuze genoeg en heb voor zaterdagochtend 10:00 weer gereserveerd om dan samen met mijn zoontje te gaan sporten.

Het was druk…

En gek genoeg was het er erg druk, veel apparaten waren bezet. Maar dat is ook niet gek als we maanden lang niet naar de sportschool hebben kunnen gaan. Dus de meeste willen meteen weer aan de gang. Jammer dat je dan niet alle apparaten kan gebruiken, omdat sommige niet gebruikt mogen worden vanwege die 1,5 meter afstand. En dat is iets wat ik nog steeds niet helemaal begrijp, die 1,5 meter.

Want iemand contactsporten mogen ook weer, dus lekker knuffelen tijdens het judoën is dan blijkbaar geen probleem. Heerlijk bezweet tegen elkaar aanhangen, is dan toch een heel stuk minder gevaarlijk dan bijvoorbeeld minder dan 1,5 meter van elkaar staan sporten op een fitnessapparaat. Raar, heel raar. maar goed, we moeten het er mee doen, die regel is nu eenmaal opgelegd aan de sportscholen.

Het ging best lekker…

En na al die maanden niets te hebben gedaan, had ik verwacht dat het totaal niet zou gaan vandaag. maar boven verwachting ging het super lekker. Al was 10 minuten op het roeiapparaat wel even pittig. De rest van mijn programma verliep goed.

En na al die maanden niets te hebben gedaan, had ik verwacht dat het totaal niet zou gaan vandaag. maar boven verwachting ging het super lekker. Al was 10 minuten op het roeiapparaat wel even pittig. De rest van mijn programma verliep goed.

Natuurlijk kun je nu niet je eigen rondje maken, de oefeningen uitvoeren die ik normaliter wel deed in bepaalde volgorde. Door de drukte en de apparaten die je nog niet mocht gebruiken, moest ik mijn programma even wat omgooien. Maar niet minder fijn getraind.

Een doel zonder plan is niets meer dan een wens

Mijn doel om te halen nu? Dat is eerst er voor zorgen dat die corona-kilo’s er snel weer afgaan. Helaas ben ik ca. 6 á 7 kilo aangekomen, in de tijd dat ik niet naar Basic-Fit kon en niet kon gaan badmintonnen. Maar eerlijk is eerlijk, elk pondje gaat door het mondje. Mijn eigen schuld dat ik gewoon verkeerd ben blijven en dan totaal niet meer sporten.

Maar ik heb er vertrouwen in en ga flink aan de slag om de extra kilo’s er weer af te trainen… Ik heb er echt weer zin in om keihard te trainen.

#goforit #basicfitnl

One Reply to “Het was weer heerlijk…”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.