“Gelukkig Nieuwjaar! en de allerbeste wensen voor 2020”, dat hoor ik mijn eigen nog zeggen om 00:00 uur op 1 januari 2020 tegen mijn gezinnetje en later ook nog tegen vrienden, familie, kennissen en wie je dan ook nog tegenkomt. Niet wetende dat 2020 een jaar zou worden dat de vuilcontainer vaker buiten kwam dan wijzelf.

Wat was het een raar en bijzonder jaar! Misschien wel een jaar om snel te vergeten? En toch heb ik het afgelopen jaar kunnen genieten!

Paar dagen feesten…

Tja, als we dan de kerstboom hebben opgeruimd en weer het normale leven gaan oppakken, is het eerste feestje waar ik altijd naar uitkijk toch wel de dagen met Carnaval. Heerlijk een paar dagen genieten van en met een stel vrienden en mijn kinderen. Paar biertjes drinken tot we onze lieve heer voor een krentenbol aanzien. Genieten! Vooral veel genieten!

En dat hebben we ook met Carnaval 2020 weer gedaan. Misschien nog wel meer dan andere jaren, net of we in ons onderbewuste al wisten wat er aan zat te komen.

Natuurlijk waren de eerste signalen van Corona reeds in ons land aangekomen, maar het leek nog steeds “de ver van mijn bed show”. Ons kan toch niets gebeuren?

Al snel kregen we in Noord-Brabant het advies om bij klachten thuis te blijven. Het corona verspreide zich op dat moment als een olievlek over de wereld heen. In veel landen werden harde maatregelen genomen, landen gingen op slot. Het leek op een trailer van een film die binnenkort in de bioscoop zou gaan komen. Onwerkelijk waar was het.

Veel mensen leken de weg al kwijt te raken en gingen als gekken hamsteren. Tja, want toiletpapier was op dat moment toch wel heel belangrijk, vonden degene die gingen hamsteren.

Ook ik kwam al snel thuis te zitten, zoveel mogelijk thuiswerken werd het nieuwe motto binnen ons bedrijf. Maar ook scholen, de horeca en sportclubs moesten hun deuren sluiten! Waar zou dit allemaal heen gaan?

Corona-virus
Corona-virus

Uiteindelijk weten we nu helaas waar het allemaal naar toe ging. De film leek nu werkelijkheid, een ware pandemie! Alles lag op z’n kop en je wist van gekkigheid niet wat je moest doen. Het was 24/7 gewoon hetzelfde, zelfde woonkamer waarin je werkte en waar je leefde met je gezin. Gelukkig hadden we het weer mee, we konden genieten van een mooi voorjaar en een mooie zomer. Ik denk dat ons er dat allemaal nog wel doorheen heeft gesleept.

En helaas zijn we er nog niet! Op dit moment zitten we in een hardere lockdown dan we eerder dit jaar hebben gezeten. Kerst is anders dan anders en ook de jaarwisseling zal voor vele niet zo zijn als dat ze hadden gehoopt. De start van 2021 zal dan ook nog zeker in het teken van Corona staan. Vaccinaties, nieuwe maatregelen? Versoepelingen? We zullen het moeten afwachten….

Met tegenslagen en stress omgaan

Het was voor mij ook wel een jaar om tegenslagen en stress te verwerken. Niet dat ik negatief werd door de corona-perikelen, wat er misschien zeker wel aan mee heeft geholpen. Ik voel me ook zeker niet zielig, als ik zeg dat ik tegenslagen heb moeten verwerken. Maar het is niet altijd prettig als het dichtbij is.

Lastige tijden gehad, wat ook zeker doorvloeid naar andere vlakken waar je het liever niet hebt. En als er dan personen in je omgeving zijn die je dan net over die grens duwen, dan kan het zich ontplooien in een situatie waar je niet blij van wordt.

Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Ik ben iemand met maskers, voor elke situatie wel een ander masker. Maar soms valt dat masker wel eens af en krijgen ze een persoon te zien die ze niet hadden verwacht. Vervelend, maar het is wat het is. Zit in het aard van het beestje.

In een wereld van diarree en verstoppingen, mag je af en toe best een schijtkarakter tonen…

En dan is het een kwestie van weer rust proberen te zoeken, hoe makkelijk dat ik dat nu ook zeg. Maar het zal moeten, om weer lekker in je vel te komen zitten. En nu in deze kerstvakantie merk ik dat het echt overal uit mijn lichaam komt die stress. Maar komt ook weer goed. Heeft even tijd nodig.

Toch genoten van 2020

Ondanks alle corona-perikelen, dat we minder mochten dan we zo gewend zijn, heb ik zeker wel genoten van de mooie momenten, met mensen die in mijn hart zitten. Natuurlijk al met carnaval, maar ook andere mooie momenten.

2020 was ook het jaar dat mijn vrouw 44 jaar jong is geworden, mijn jongste dochter 18 jaar is geworden, mijn zoon 14 jaar en ik zelf 50 jaar ben geworden. Ondanks dat we het niet konden vieren hoe we dat graag wilde, hebben we toch leuke verjaardagen gehad, met mensen om ons heen waar we veel van houden.

Zulke momenten zijn in deze tijden dan toch onbetaalbaar.

Trainen bij Basic-Fit
Trainen bij Basic-Fit

En tussen alle sluitingen van sportscholen en sporthallen door, heb ik toch met regelmaat naar Basic-fit kunnen gaan en toch nog gezellig kunnen badmintonnen met gezellige en lieve mensen bij BC Culemborg. Maar ik mis het nu wel hoor, het niet kunnen trainen bij Basic-fit en niet kunnen badmintonnen vind ik echt klote. Hopen dat alles weer snel open gaat en dat ik weer kan gaan sporten.

Hopelijk kunnen we in 2021 ook weer met het Nederlandse Veteranen Badmintonteam naar Engeland, om daar weer deel te nemen aan een internationaal Badmintontoernooi. Dit jaar hebben we dat ook helaas niet kunnen doen, dus hopelijk volgend jaar weer wel. Ik heb in oktober 2019 ontzettend genoten van het geweldige toernooi in Kent (Engeland). Maar dat is even allemaal afwachten wat 2021 ons zal gaan brengen.

BadmintonWorld Bespanservice
BadmintonWorld Bespanservice

En ondanks dat sporthallen langere tijd dicht waren en er men niet kon gaan badmintonnen, heb ik met mijn bedrijfje geen slecht jaar achter de rug. Ik had het minder goed verwacht, maar met een aantal pieken (toen de sporthallen weer open gingen), mag ik best tevreden terug kijken.

Ook in 2021 gaan ik weer verder bouwen aan BadmintonWorld Bespanservice. Weer mooie dingen doen en weer veel spelers/speelsters blij maken met de professionele bespanningen die de bespanservice steeds weer levert.

Wat gaat 2021 ons brengen?

Tja, als we dat eens wisten! Misschien ook beter dat we niet alles van te voren weten. Maar 2021 zal starten waar 2020 is geëindigd, met de harde lockdown en de nodige corona-maatregelen. Het zal moeten blijken of we weer langzaam kunnen gaan versoepelen, om zo weer terug te komen in het leven wat we zo gewend zijn.

Misschien was het wel even goed voor vele van ons, even terug naar de basis. Even resetten, nadenken of we nog steeds het juiste pad aan het bewandelen zijn. Niet meer zeuren als je even die nieuwe auto niet kan kopen of die nieuwe LED Televisie. Maar gewoon weer kan genieten van de kleine dingen om je heen i.p.v. materialistisch zijn.

En zo slecht hebben we het allemaal nog niet. Een jaar van maatregelen en lockdowns. Denk eens aan de mensen die de tweede wereldoorlog hebben meegemaakt, die hadden bij wijze van spreken een lockdown van bijna 5 jaar. Konden helemaal niet doen wat ze graag zouden wilden doen, alleen maar proberen te overleven. En dan zitten vele van ons te zeuren over een lockdown van 5 weken. Of over dat Zwarte Piet niet meer van deze tijd is. Dat zigeuners zich gediscrimineerd voelen vanwege de zigeunersaus.

Dan ook stoppen met blanke vla en blanke lak, dat vind ik niet leuk meer. En stoppen met ons blanken de schuld te geven als na een zware regenbui weer alles blank staat. Daar kunnen wij toch ook niets aan doen?

Maar weet je? Je wordt pas gediscrimineerd als je je eigen eraan stoort. Laat het gewoon hoe het is. Ik stoor mijn eigen niet aan een Zwarte Piet of aan jodenkoeken. Zeker niet omdat er blanke lak bestaat. Het heet zoals het heet, stoor je er niet aan en leef gewoon je leven. maakt alles een stuk makkelijker.

Ik stoor mij meer aan de mensen die overal over liggen te zeiken dat iets niet meer kan of mag, omdat er blijkbaar in hun ogen mensen zijn die zich eraan zouden storen. Laat het, ga wat doen met je leven!

Zonlicht door de bomen in Natuurpoort van Loon

Weet je wat ik ga doen in 2021? Gewoon weer genieten! Zo nu en dan weer lekker gaan wandelen, leuke foto’s maken in de natuur. Ik wil gaan genieten van mensen die om mij geven, die diep in mijn hartje zitten. Dat is wat ik wil!

Zouden we weer alles kunnen gaan doen? Ik weet het niet! Carnaval is helaas al afgelast, maar laten we hopen dat we bijvoorbeeld kunnen gaan genieten van de Roze Maandag op de Tilburgse Kermis, lekker feesten met goede vrienden. Dat is wat ik echt wil. Genieten!

Wat ik nog meer wil? Gezellig badmintonnen met mijn goede vrienden! Daarna lekker eten en drinken in de sportkantine. Gewoon gezellig! Dus is genieten! Dat zijn de kleine dingen in het leven die mij gelukkig maken.

Blijven genieten…

Genieten van de vrouw die altijd in mij is blijven geloven, wat ik ook doe en hoe ik mijn eigen ook voel. Zij die altijd voor mij klaarstaat. Ik weet dat ik niet de gemakkelijkste ben. Daarom heb ik alleen maar meer waardering voor haar. Ze doet het toch maar even. Mijn maatje, mijn liefde, de vrouw van wie ik (op één na) het meeste van hou.

En nee, die op één na is niet mijn schoonmoeder. Dat zou ze ook niet willen. Maar mijn moeder is en blijft altijd de vrouw waar ik het meest van hou. Dat is de vrouw die mij op deze aardkloot heeft gezet en altijd aan mijn bedje heeft gestaan als ik ziek was. Dat is de vrouw die ik al 15 jaar mis, maar nog steeds ontzettend veel van hou.

En mijn schoonmoeder? Die weet wel hoe ik over haar denk. Mijn tweede moedertje. Niemand komt aan haar, want dan heb je problemen met mij!

En natuurlijk ben en blijf ik trots op mijn kinderen, al maken ze niet altijd een keuze waar ik als vader vrolijk van wordt. Maar heb ook geleerd dat je moet kunnen loslaten, dat ze hun eigen leven gaan leiden, hun eigen ding gaan doen. Ik heb geleerd dat ik ze kan adviseren, maar niet voor ze kan en moet beslissen. Maar wat ze ook doen, zijn mijn trots. Ze doen het goed en hoop dat ze de juiste wegen blijven bewandelen.

Tja, en dan die vrienden! Dat is echt familie voor mij die ik zelf heb gekozen. En weet je? Ik hou ontzettend veel van ze om wie ze zijn en wat ze doen. Dat ik ze kan bellen als ik ze nodig heb, maar dat ik er ook voor hen ben als ze mij nodig hebben.

Dus ik mag wel zeggen dat ik veel lieve mensen in mijn leven heb, waarmee ik kan genieten, samen mee kan huilen en lachen. En verder? Ach, we zien wel waar het schip strand, zolang ik de mensen maar om mij heen heb waar ik zoveel van hou….

En dat 2021 een jaar gaat worden waarin wij vaker naar buiten kunnen dan de vuilcontainer! Dan gaan we de goede kant op!

3 Replies to “Het jaar dat de vuilcontainer het vaakst buiten kwam”

 1. Ik sluit mij graag aan bij de woorden van Merel. Je kan echt schrijven hoor Corné, met passie en recht uit het hart, dan voel je gewoon bij je teksten.
  Ga vooral door, niet stoppen hoor hihihi

 2. Ik geniet elke weer van je berichten, maar eigenlijk zelden gereageerd. Maar nu kreeg ik bij dit bericht toch wel een brok in mijn keel. Je raakt in menig bericht wat je schrijft de gevoelige snaar hoor.
  Nu ook weer, de vrouw van wie je het meest houdt en toch niet meer bij je is. Zoveel waardering spreek je uit over je moeder door dit zo te schrijven.
  En indirect ook naar je gezin, je vrouw die je toch even op een voetstuk zet. En je schoonmoeder? Die heeft een geweldige schoonzoon aan jou. Dat weet ik zeker!

  Wat ik af en toe ook zo heerlijk vind, is net of ik er gewoon bij ben, als je verhalen schrijft, zo werkelijk kan jij schrijven. En dat heerlijke onschuldige sarcasme, waar jij de mensen mee aan het denken zet.

  Man, wat kan jij schrijven zeg. Niet stoppen hoor, ik hoop nog veel berichten van je te lezen. Geniet elke keer weer van je verhalen.

  1. Dank je wel Merel. Lieve woordjes hoor. En zeker leuk dat mijn blogs/beichten je zo bevallen.
   Ik ben zeker nog niet van plan om te stoppen hoor. Dus hoop je nog vaak hier te mogen begroeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.