Het is even niet anders..

Thuiswerken

Het moest er dan toch weer van komen, dat ook ik weer van uit huis ging werken. Vandaag dan weer de eerste dag dat ik thuis aan het werk ben. Dit ook mede omdat ik zelf al een paar dagen barstende koppijn heb die maar niet wil zakken en een neusverkoudheid. Daarom weer uit voorzorg thuis blijven en daar werken.

Maar ook andere gezinsleden lopen weer eens te hoesten, te snotteren en andere griepachtige klachten. Dus ook mede door dat lijkt het mij verstandig om gewoon thuis te blijven, zodat ik niet anderen hiermee besmet. Nu beweer ik niet dat mijn gezinsleden of ik besmet zijn met het corona-virus, want het zou ook zomaar eens een gewoon griepje kunnen zijn, gezien die ook de kop weer heeft opgestoken in ons landje. Maar je weet nooit en dan willen we niet de boosdoeners zijn om het verder te verspreiden.

Even de nodige maatregelen genomen, dus allemaal thuis. Nu moesten de kinderen zo wie zo thuisblijven, omdat de scholen dicht zijn. Maar nu dus iedereen gewoon thuis. De kinderen op hun kamers online bezig met hun lessen en ik in de huiskamer aan mijn bureau online voor het werk. Sommige dingen zijn even behelpen, maar over het algemeen gaat het prima.

ICT heeft het goed voor elkaar

Op dit soort momenten, dat je gedwongen wordt om thuis te werken, is het wel prettig dan onze ICT-afdeling het perfect heeft ingericht voor ons. Zonder enige problemen kan ik bij de projectbestanden, en zet makkelijk bestanden klaar die mijn collega’s vanuit hun locatie weer verder kunnen oppakken.

Online vergaderen is dan ook geen probleem met het gebruik van Teams. Natuurlijk een aparte situatie, dat je met z’n alle op een andere locatie zit, maar het werkt verder perfect. Ik zelf vind het niet nodig om de webcam aan te zetten, ik hoef nou niet direct met mijn hoofd in beeld. Is ook prettiger voor de rest die deelnemen aan de vergadering. En als we dat allemaal nou eens doen, belasten we met z’n alle het internetverkeer een stuk minder. Het streamen van videobeelden is tenslotte zwaardere data dan het streamen van geluiden. Maar goed, iedereen heeft zijn/haar voorkeur daarin, een kwestie van keuzes maken.

Microsoft Teams – Makkelijk samenwerken met collega’s

En hoe makkelijk is het om via Teams je scherm te delen. Je collega’s gewoon mee laten kijken en kunnen onderbouwen met beelden wat je precies bedoelt. Ik vind het geweldig.

Je doet zoveel meer…

Thuiswerken heeft dus zijn voor- en nadelen, maar het is goed te doen als de ICT-ers het goed hebben ingericht. Natuurlijk is het af en toe een beetje behelpen, maar je doet zoveel meer als je thuis aan het werk bent. Je wordt minder snel lastig gevallen door collega’s, minder vragen worden er gesteld dan dat je fysiek op kantoor aanwezig bent.

Natuurlijk kun je altijd even bellen met elkaar, maar via Teams kun je ook makkelijk chatten. berichtje typen en eventueel een screenshot erbij plakken om je vraag en/of antwoord te onderbouwen.

Ik ziet het allemaal niet als last, maar juist een geweldige mogelijkheid om toch door te kunnen gaan met je werk. Het zijn al lastige tijden nu, dus als je dan de mogelijkheid hebt om thuis te werken, dan mag je blij zijn. Want hoeveel mensen kunnen hun werk niet mee naar huis nemen? En denk eens aan al die mensen binnen de hulpdienstverlening, de supermarkten, etc…

Die moeten gewoon doorgaan. Dus wie zou ik zijn om te gaan klagen omdat ik thuis moet werken? Geen reden tot klagen lijkt mij…

De catering is geweldig!

En eerlijk is eerlijk, de koffie en de lunch zijn toch echt wel beter dan bij ons in het bedrijfsrestaurant. Niet dat het daar slecht is, maar thuis is alles toch net wat beter qua catering. Alleen minder collega’s die koffie voor je gaan halen. Maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk.

Maar alle gekheid op een stokje nu, ik ga echt niet zitten klagen omdat ik thuis moet werken. Het enige waar ik last van heb is die barstende koppijn en de neusverkoudheid, wat voor mij geen reden is om mijzelf ziek te melden. Paracetamol erin en weer door. Natuurlijk zijn we wel alert hier in huis, in de gaten houden of de klachten bij een van de gezinsleden niet zwaarder worden. Maar dan is het een kwestie van bellen naar de dokter en vragen wat te doen. Zolang dat niet nodig is, gaan we die goede man en/of vrouw ook niet lastig vallen met onnodige telefoontjes.

Maar mocht je de mogelijkheid hebben om thuis te werken, waarom zou je het dan niet doen. Het wordt niet voor niets geadviseerd vanuit het RIVM. En niet egoïstisch zijn om dan toch met z’n alle van het goede weer te gaan genieten op plekken als Scheveningen of een mooi natuurpark. Maar zoek juist de rust op, loop even een blokje om in de wijk, even ergens langs het water wandelen in de buurt, maar niet de drukte opzoeken, zodat de besmettingskans groter en groter gaat worden.

#StayHome

2 thoughts on “Het is even niet anders..”

  1. Goed bericht weer! En inderdaad als de ict het goed heeft ingericht, dan is thuiswerken op je laptop vrij makkelijk te doen. Beterschap voor jou en natuurlijk voor je gezein.

Geef een reactie