Heerlijke avonden om te genieten…

In de avond

De afgelopen dagen heeft het dan wel flink geregend, maar de komende dagen kunnen de zonaanbidders hun hartje weer gaan ophalen. Zomerse temperaturen komen eraan, men spreekt er zelfs over dat het wel eens een hitte golf kan gaan worden in de komende week. Met temperaturen die rond de 30°C zullen hangen….

Niet echt het weer waar ik op zit te wachten, want voor mij zijn temperaturen van max 25°C al meer dan genoeg.

Maar volgens weeronline zal het vanaf dinsdag toch wel richting die 30°C gaan lopen, wat dan tot in het weekend blijft aanhouden. Dat wordt weer flink zweten, zeker in de avonden als je dan in je bedje ligt te zwemmen van het zweten. Bah, niet mijn ding hoor….

BRON: weeronline.nl

Maar het hoort er nu eenmaal bij, de zomerse temperaturen. En de een vind het te warm en de ander geniet er vol van en komt tot leven. Ik begin dan meestal pas in de avond tot leven te komen als het dan lekker afkoelt. En dat is gelukkig nog wel in deze periode van het jaar. In de zomer blijft het dan vaak ook ’s nacht nog rond of boven de 20°C hangen, wat dan voor plaknachten zorgt als je in je bed ligt.

Maar heerlijk in de avond buiten zitten, dan kan ik wel genieten van het warme weer. Alleen niet van die muggen die dan steeds juist mij moeten hebben. Ik ben blijkbaar een lekkernij voor die beestjes en wordt helemaal lek gestoken. Waardoor ik dan meestal toch weer naar binnen vlucht en plaatsneem onder de waaier die ik tegen het plafond heb hangen.

BBQ
De BBQ gaat weer overuren draaien

Wel weer mooi weer natuurlijk om de BBQ weer vaak aan te zetten, lekker wat vlees erop gooien, koud pilsje erbij en genieten. Dat is dan wel weer een voordeel van het mooie weer, gezellig buiten zitten met je gezinnetje, samen genieten van de kleine dingen in het leven. En ik besef mijn eigen steeds meer dat het leven niet draait om werken en geld, maar juist het genieten van de kleine dingen en de mensen die tijd, liefde en energie in je willen steken.

Het zal met de leeftijd te maken hebben, want over een paar maanden wordt ik ook al weer 50. En laten we eerlijk zijn, ik ben naar alle waarschijnlijkheid al over de helft van mijn levensjaren heen. Dus wordt het nog veel belangrijker om te genieten van, werken heb ik al vele jaren gedaan. Niet dat ik negatief in het leven sta, want geniet nog elke dag van alles om mij heen, van mijn gezinnetje en mijn vrienden. Onbetaalbaar!

Dus ook nu ga ik genieten, ook al zijn temperaturen van rond de 30°C niet mijn ding. Misschien nog even op pad met de camera, samen met mijn dochter weer foto’s maken in de natuur. Alles staat nu mooi in bloei t.o.v. van een aantal weken geleden toen ik met haar foto’s ben gaan maken.

Mijn dochter Rowena
Mijn dochter Rowena

We zullen het wel zien wat we allemaal gaan doen met het komende zomerse weer. Maar genieten, dat is wat ik het belangrijkste vind.

Geef een reactie