In deze lange corona tijd met vele maatregelen, waarin ik niets tot weinig activiteiten kan uitvoeren die ik normaliter wel doe, zoals veel sporten, is de verveling echt toegeslagen en heb ik samen met mijn vrouw maar besloten om de woonkamer maar eens goed onderhanden te nemen en weer eens heerlijk op te frissen met nieuwe kleuren.

Niet dat we nu echt ontevreden waren met hetgeen hoe we het een tijd geleden hebben ingericht, maar soms heeft het gewoon weer allemaal een vers likje verf nodig. En vaak zie je dat pas als je alles van de wanden afhaalt en aan de slag gaat met de verse frisse latex en/of muurverf.

Ook bij ons was dit toch echt wel het geval. Vaak bij schakelaars en bij deuren zie je pas echt dat het net wat andere kleuren heeft gekregen in de loop der jaren. En zeker als je wat schilderijen of foto’s van de muur haalt. De verkleuring van de originele kleuren vallen dan pas echt op.

Wat gaat het deze keer worden?

Maar voor je echt begint ga je vaak samen op zoek naar nieuwe frisse kleuren. Ook wij wilde niet hetzelfde weer terug op de muren, even wat anders dan we al eerder hadden gebruikt. Maar het lastige is om kleuren goed te bepalen als je op internet zit te zoeken. Op je scherm van je laptop of van je smartphone, kan het toch net allemaal wat anders zijn dan als je het op de muren smeert.

En in de tijd van de corona-maatregelen loop je niet zomaar even een bouwmarkt binnen voor wat staaltjes van kleuren op te halen. Dus eerst maar eens een afspraak maken om wat kleuren te gaan bekijken en wat staaltjes daarvan mee te nemen naar huis. Tevens wat nieuwe rollers en kwasten meenemen, zodat die alvast in huis zijn.

Kwasten en rollers
Niet alles hoefde opnieuw te worden gekocht, sommige rollers en kwasten zijn nog bruikbaar.

Tja en dan? Wat zullen we deze keer voor nieuwe kleuren aanbrengen in huis? Over één ding waren we het snel eens, het plafond wilde we allebei weer zuiver wit. Dat vinden we beiden toch wel het mooiste voor een plafond. En dan de muren! We waren er al snel uit om de muren in aarde tinten te brengen, met wat licht beige en bruinige tinten erin verwerkt. Maar het moest nog wel fris blijven en lichter in huis worden dan we het nu hadden.

De keuze was gemaakt! Dan nu maar wederom een afspraak maken bij de bouwmarkt om de latex/muurverf te gaan kopen en om deze op kleur te laten maken. Dus het moet in een keer goed zijn, want we kunnen nu niet even vlug naar de bouwmarkt om wat bij te halen. Voldoende liters kopen, dat je niet halverwege de muur of plafond te kort komt.

Het klussen kan beginnen

Even checken of we alles in huis hebben en dan kan het klussen beginnen. Voor we echt kunnen gaan sauzen en verven, eerst even de muren controleren op gaatjes e.d.

Het plafond opnieuw witten is niet echt mijn favoriete werk en ook niet iets wat ik 100% perfect kan. Nooit echt super tevreden als ik eenmaal klaar ben met het plafond. Maar ik heb wel altijd zoiets dat als iemand commentaar heeft en het denkt beter te kunnen, ga je gang! Ik heb er niet zo’n problemen mee dat je kan zien dat ik het zelf heb gedaan, zolang het maar netjes is. En vaak zie je van je eigen werk eerder je schoonheidsfoutjes dan dat een ander dat ziet.

De muren daarin tegen vind ik minder lastig of moeilijk. Je staat niet boven je hoofd te werken en aangezien onze wanden in de huiskamer allemaal zijn voorzien van glasvezelbehang, wat er nog goed strak en glad opzit, konden we al snel beginnen met sauzen van de muren.

Ondanks dat schilderen en sauzen niet echt mijn ding zijn, is het toch wel weer leuk als je ziet dat je huiskamer weer lekker opknapt en weer een frisse uitstraling krijgt. Het geeft op een of andere manier toch ook wel weer nieuwe energie als je het resultaat ziet als je een wandje klaar hebt.

Schilderen en sauzen
Gelukkig meer verf op de muren dan op het afdekzeil, want knoeien met verf kan ik wel.

Het opfrissen met nieuwe kleuren begint dan ook echt zijn vruchten af te werpen. Het plafond en de wanden in de huiskamer zijn allemaal al voorzien van de nieuwe kleuren en kan er begonnen worden met het aflakken van kozijnen en deuren.

Mijn vrouw kan dat echt goed

Nu heb ik absoluut geen hekel aan klussen, maar schilderen (aflakken) is niet mijn sterkste kant. Maar gelukkig kan mijn vrouw dat echt goed en heeft er ook niet zo’n hekel aan als ik. Dus komende week neemt ze de kwasten en rollertjes ter hand en gaat aan de slag met het aflakken.

Niet dat ik ondertussen ga stilzitten, want heb al besloten dat ik ondertussen ook de wanden van de trap ga sauzen, want ook die heeft wel een op frisbeurt nodig heb ik gezien.

Dus over een weekje zullen we best ver zijn in de huiskamer. We nemen onze tijd ervoor, het hoeft niet morgen al klaar. Liever wat meer tijd nemen en dat het er netjes uitziet, dan dat je het gaat afraffelen.

En dan kunnen we echt genieten van de nieuwe frisse huiskamer!

Wat de volgende klus gaat worden? Ik denk dat we het kleinste kamertje van het huis dan maar eens gaan opknappen. Die mag ook wel weer eens een nieuwe look krijgen. Maar zo ver zijn we nog niet, eerst de huiskamer helemaal afwerken.

3 Replies to “Heerlijk opfrissen met nieuwe kleuren”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.