Door de ruime versoepelingen vanuit het Kabinet, is er ineens veel meer mogelijk, zolang we de 1,5 meter maar blijven respecteren. Diverse gemeentes zijn meteen druk in de weer om te kijken of hun jaarlijkse kermis door kan gaan. Dat is natuurlijk heel goed, want ook de kermisexploitanten hebben het zacht gezegd niet makkelijk gehad de afgelopen maanden.

Want voor de kermisexploitanten hadden de afgelopen maanden juist hun kassen gevuld moeten worden, maar dat is uitgebleven door alle corona-maatregelen. Dus is het goed dat gemeentes in een sneltreinvaart nu gaan kijken wat er mogelijk is om hun kermis doorgang te geven, al dan niet in aangepaste vorm.

Moergestel heeft in iedergeval de primeur in Brabant, om de eerste kermis van het jaar te hebben, nadat de versoepelingen zijn uitgesproken. De kermis in Moergestel start dit jaar op vrijdag 3 juli en duurt tot en met 7 juli.

Ook in Tilburg wordt gekeken of de kermis in aangepaste vorm door kan gaan. Waarbij de grootste kermis van Nederland dit jaar in aangepaste vorm zeker niet zal voldoen aan wat het jaarlijks tot een groot feest lijd. Geen biertent, geen roze maandag, maar er wordt gesproken over 3 of 4 pleinen. We zullen het gaan zien…..

Het moet niet te leuk worden…

Eigenlijk wel vreemd als Tilburger om te horen, als je kermiswethouder Rolhp Dols hoort uitspreken dat er gedacht wordt aan het vragen van entree om de kermis te kunnen betreden en dat hij hij uitspreekt “Het moet niet te leuk worden..”

Een kermis is natuurlijk altijd om het leuk en gezellig te hebben, maar snap wel wat Rolph Dols ermee bedoeld om de drukte proberen in te dammen, vanwege de 1,5 meter die we moeten trachten na te lezen. Dat zal net als bijvoorbeeld in de Efteling lastig na te leven zijn.

Ik vindt het wel goed dat er naar deze mogelijkheden gekeken wordt om toch “een kermis” te laten plaatsvinden in het centrum van Tilburg. Niet alleen zullen meerdere kermisexploitanten hier blij mee zijn, maar ook de horeca krijgt daardoor toch nog wat extra omzet na de zware tijden die men heeft gehad. Want laten we eerlijk zijn, tijdens de Tilburgse Kermis is het zakken vullen voor de terrashouders, zeker op dagen als de Roze Maandag. Maar we gaan het zien, wat het dit jaar gaat brengen….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.