Het lijkt tegenwoordig een ware trend, demonstreren. Iemand laat een scheet en hup! daar is weer een actiegroep die erop tegen is dat er een scheet is gelaten. Het lijkt er tegenwoordig wel op dat er gedemonstreerd wordt om te kunnen demonstreren, om te kunnen gillen om aandacht. Want bij veel mensen is het niet meer dan dat….

Ik heb er op zich dan ook helemaal geen probleem mee als mensen demonstreren om zich te laten horen, maar wel als men dit doet als men wil gillen om aandacht. Veel mensen lopen dan ook mee in zo’n demonstratie om te kunnen demonstreren. Maar als je daadwerkelijk een goede onderbouwing vraagt waarom ze juist voor dat item demonstreren, kunnen ze er geen duidelijke reden voor geven. Ze demonstreren omdat ze er tegen zijn, maar snappen vaak niet de echte kern van het verhaal.

Zo blijf ik van mening dat als je demonstreert voor Black Lives Matter je niet tegen racisme demonstreert, omdat je zelf dan hartstikke racistisch bent. Want je richt je juist weer op één groep op de samenleving. Dus als je wil dat iedereen gelijk is, dan moet je je campagne juist richten op All Lives Matter. Dan trek je een duidelijke lijn en geef je eerder aan dat iedereen gelijk is. En met dat iedereen gelijk is bedoel ik dan de mensen die respect hebben en niet de mensen die de hele dag “Respect man” lopen te roepen.

Als mensen zich niet kunnen gedragen en steeds de regels overtreden, dan moeten er rechten bij je worden afgepakt, bijvoorbeeld dat ze je achter tralies zetten. Maar verder is voor mij iedereen gelijk, of je nu blank, donker, geel, groen of wat voor kleur je hebt, ongeachte welke geloof je hebt of welke seksualiteit je hebt, iedereen is gelijk. We zijn allemaal van vlees en bloed.

Social Media in slecht voor ons…

Nu zeker in deze rare tijden willen mensen zich laten horen, gillen om aandacht, uit pure verveling. En blijkbaar krijgt de hard gillende minderheid in dit land altijd gelijk en passen we ons daar allemaal op aan. Of het nu gaat om Zwarte Piet of dingen die in het verleden zijn gebeurd, waar wij ons nu voor moeten verontschuldigen, blijkbaar als je gaat dreigen met geweld om bijvoorbeeld een kinderfeest te gaan terroriseren krijg je gelijk.

Juist dan ben jij dan iemand die zich niet kan aanpassen aan de samenleving en zou je ongelijk moeten krijgen. Maar mensen storen zich overal voort aan, zeker in de tijd dat men niets mag vanwege corona-maatregelen. Dan moeten ze hun frustratie kwijt en gaan opzoek naar iets om hun gelijk proberen in te halen.

En laten we ook eens eerlijk zijn, dat sinds we met z’n alle op social media zitten, we sneller durven te zeggen wat we denken. Onze gal spouwen op facebook en alles maar delen wat we voorbij zien komen. Heerlijk toch, dat jij je eigen tijdlijn op facebook vol kan kliederen met onwaarheden en ondoordachte uitspraken? Ik heb het ook al een paar keer getest, want als je leuke berichten plaatst of mensen op een leuke manier uitdaagt, je veel Likes en reacties krijgt. Men lacht de billen uit hun broek op zo’n moment. Maar zodra je op of net over het randje gaat zitten met een bericht, dan durft men haast niet op “vind ik leuk” te klikken of om een reactie te geven. Dan gaat men die confrontatie uit de weg en zijn ineens bang dat andere kunnen zien dat jij dit wel leuk vind dat iemand een keer de echte waarheid op facebook zet.

Mensen hebben angst…

Het niet of wel durven reageren op berichten die op men tegenkomt op facebook kun je eigenlijk wel vergelijken met een mening moeten geven in een vragenlijst. Als men dat anoniem kan invullen, zal er een veel eerlijker resultaat uitkomen, dan dat mensen hun naam er bij moeten zetten. Mensen hebben gewoon angst dat hen wat wordt aangerekend als ze eerlijk zijn.

Mensen zijn vatbaar voor angst, zoals dat daar de Media gebruik van maakt door de berichtgevingen in kranten en op internet. Neem nu het hele corona-gebeuren. Mensen worden echt bang gemaakt, zeker nu ze weer hameren op een 2e golf van het virus. Dat die 5000 man daar stonden te demonstreren zou het dan hebben moeten bewijzen dat door veel mensen dicht bij elkaar het virus weer flink zou aanwakkeren. Dat is gek genoeg uitgebleven.

En het RIVM is maar gestopt met het dagelijks melden van sterfgevallen en IC-opnames. Lijkt me ook handig als je niets spectaculairs hebt te melden, want de cijfers zijn zo laag nu, dat het je geen onrust meer kan zaaien met zulke cijfers

En nu dan de zomervakantie…

De echte test zal de zomervakantie gaan worden, lijkt mij. Als we na de zomer geen 2e golf krijgen omdat iedereen op vakantie is geweest, dan kan men het niet meer tegenhouden om op 1 september alles vrij te geven en dat we weer kunnen leven hoe we dat gewend waren hoe we dat deden voor de corona.

Of gaan we dan demonstreren dat we teveel vrijheid hebben en weer terug willen naar een 1,5 meter samenleving? Het kan toch niet zijn dat we dat zomaar laten gebeuren?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.