In de loop der jaren heb ik aardig wat foto’s gemaakt en soms krijg je de vraag of men niet wat foto’s van je mag lenen en dan het liefst in hoge resolutie. Natuurlijk altijd wel leuk om je foto’s op andere websites terug te zien.

Maar eigenlijk ben ik niet zo van het weggeven. Niet omdat ik andere iets misgun, maar ik heb er tenslotte moeite voor gedaan om de foto’s te maken, ze op mijn website te plaatsen. De foto’s op mijn website hebben overigens allemaal een copyright en watermerk meegekregen. En natuurlijk in een lagere resolutie dan het origineel.

Door mijn zoon ben ik nu wel een idee aan het uitwerken, waarvan het eerste concept al actief staat op mijn domein. Een webshop waar je wallpapers/foto’s kan kopen in de resolutie die de koper zelf wil. Dat leek mij de beste oplossing om toch nog wat financiële steun te krijgen voor mijn website, omdat het hosten van een website met eigen domein jaarlijks ook geld kost.

De eerste stappen

Ik heb natuurlijk al wat enige ervaring met het bouwen van een eigen webshop voor mijn bedrijfje, maar nu is het toch weer even wat anders om downloads te gaan aanbieden. Wel makkelijk dat je geen verzendkosten e.d. voor je artikelen hoeft in te stellen, dus gaat het even net wat makkelijker allemaal.

Maar voor elke download dien je het juiste bestand vrij te geven als de betaling is voldaan. Dus dien je de foto’s in meerdere resoluties op te slaan, zodat ik ze kan aanbieden in de webshop. Kost nog wel even wat werk, maar stap voor stap vul ik op deze manier mijn webshop met wallpapers/foto’s in de resoluties 3840×2160, 1920×1080 en 960×540

Ook voor de smartphones komen we mooie achtergronden beschikbaar!

Dus de komende tijd heb ik weer wat leuks te doen om mijn webshop te vullen. Leuke bezigheid weer, zeker als je nu weer wat mooie oude foto’s mag doorspitten om mooie keuzes te maken. Want ik ga natuurlijk niet al mijn foto’s aanbieden, maar een selecte keuze ga ik maken die ik zeker de moeite waard vind om ze aan te bieden.

Geen watermerken

Nu zijn mijn foto’s meestal wel voorzien van mijn watermerk, maar als men een foto koopt in mijn webshop, dan krijgt men een downloadlink naar de foto van de gekozen resolutie, welke dan géén watermerk bevat, maar geheel clean is en men hem mag gebruiken. Men heeft er dan immers voor betaald.

Zeker ook mooi als men de foto die ze hebben gekocht via mijn website dan wil gebruiken om bijvoorbeeld op een canvas te laten drukken o.i.d., waarbij er dan géén watermerk van mij te zien is.

Super leuk weer om te doen en de eerste foto’s zijn al te koop. Maar de komende tijd zullen er nog vele bij gaan komen…..

Als je mijn webshop wil bekijken, kun je op de onderstaande afbeelding klikken en vlieg je meteen de webshop binnen. Opbouwende kritiek is altijd welkom natuurlijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.