Even weg van deze wereld…

Even weg van deze wereld…

Met mijn koptelefoon op die mijn oren bedekt en heerlijke muziek mijn oren binnen laat dringen, dwalen mijn gedachte even weg terwijl ik zit te relaxen in mijn luie stoel met mijn beentjes omhoog, mijn gedachte gaan even weg van deze wereld. Even niet denken aan de problematiek op deze aardbol en terwijl ik echt geniet van de muziek, dompel ik even weg….

Plots hoor ik op het nieuws dat er in Wuhan iemand in een groot laboratorium een flesje heeft laten vallen met een virus. Er wordt groot alarm geslagen in Wuhan, ramen en deuren moeten gesloten blijven en iedereen moet binnen blijven. Verspreiding van dit virus kan makkelijk van mens tot mens gaan. Isoleren van het vrijgekomen virus staat nu hoog op de urgentielijst.

Even denk ik nog, gelukkig is het “de ver van mijn bed show”. Natuurlijk heel vervelend voor die mensen in Wuhan, maar we hebben er hier in Nederland geen last van.

Dat komt mooi uit, want we wat er ook gebeurt, hier in Brabant vieren we altijd carnaval. En zo zal het ook gaan, er wordt gefeest! Ondertussen blijkt het virus zich over de wereld te verspreiden en een ware pandemie ontstaat. Overal op de wereld gaan landen in een complete lockdown. Straten zijn uitgestorven, alleen de supermarkt en de apotheek op het plein mogen nog open zijn voor mensen die echt wat nodig hebben.

Langzaam komt het weer op gang

Na ca. 2 maanden komt het sociale leven weer wat op gang, er mag weer steeds meer. De horeca gaat weer open, kinderen spelen weer buiten, mensen mogen weer gaan sporten, langzaam komt het weer op gang. Mensen kunnen weer genieten.

Wat is het heerlijk om je vrijheid weer terug te krijgen. Weer kunnen doen wat we zo graag willen doen, zeker nu het zomer is. Lekker naar het strand, samen met je gezin op vakantie naar je favoriete land. Het kan allemaal weer…

Maar dan is het ineens september en het nieuws staat bol over een 2e golf van het virus. Er lijkt een nieuwe lockdown te komen om het virus weer in te dammen. Alles gaat weer op slot, niemand mag meer buiten komen. We zijn weer terug bij af.

Ook op televisie wordt er volop gesproken over het virus. Er zitten wat gasten aan tafel in een praatprogramma. Hoor ik dat nu goed? Men spreekt over een HOAX, dat de wereldbevolking spreekt over nepnieuws. Hadden de complettheorie-denkers dan toch gelijk?

Het is maar een griepje!

De gasten aan tafel dragen feiten aan, laten zien waar de fouten zijn gemaakt, waardoor deze HOAX aan het ligt is gekomen. Wereldleiders hebben dit samen opgezet om de wereldeconomie een financiële reset te geven, bedrijven bewust om te laten vallen, de horeca weer in het gelid te krijgen, zodat de sluitingstijden ook weer terug naar normaal gebracht kunnen worden.

Het blijkt een groot schandaal te zijn, mensen werden bewust ziekgepraat en door de 5G in te zetten, konden mensen makkelijk ziek gemaakt worden. Puur en alleen door de straling van de 5G-masten.

Dit is echt absurt, dat we al die tijd zo voor de gek zijn gehouden. Het was uiteindelijk maar een griepje. Iets wat de laatste jaren steeds weer de kop opsteekt en jaarlijks de ziekenhuizen ook belast. Maar nu door het gebruik van de 5G-technologie, was het beheersbaar en konden ze het groepsgericht aansturen waar en hoeveel mensen er nu ziek werden. Onrust zaaien om de mensheid weer in het gelid te krijgen.

Je moet er niet aan denken zeg..

Het lijkt of de aarde schud, het schudden wordt zelfs wat heviger en ik schrik en open mijn ogen. Mijn vrouw maakt mij wakker. Ik was met de heerlijke muziek in slaap gevallen en gelukkig was alles maar een droom.

Je moet er toch niet aan denken zeg, dat het werkelijk nepnieuws zou zijn, een hele grote HOAX, welke bedacht zou zijn door de wereldleiders. Alsjeblieft niet zeg, laten we er maar vanuit gaan dat het allemaal waar is en dat helaas mensen echt ziek zijn.

Het was wel even zweten hoor, toen ik even weg van deze wereld was. Mijn rug is nog nat van het zweten.

Het is alleen Corona wat het nieuws haalt

En ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik zeg dat we echt al even corona moe zijn. Je kan geen praat- of nieuwsprogramma kijken op televisie of het gaat over corona, hoe slecht het wel niet gaat. En dat we reguliere zorg maar moeten stopzetten of gedeelte moeten stopzetten. Mensen met bijvoorbeeld kanker moeten maar even wat langer in de wachtkamer blijven zitten.

Iemand met kanker of wat voor andere ziekte is ineens niet meer belangrijk. Maar wel de mensen die met een griepachtig virus aankloppen voor zorg gaan gewoon voor. Ik vind dat heel erg! Verschrikkelijk als je krijgt te horen dat je behandeling voor kanker maar even in de wacht wordt gezet. Die kankercellen gaan ook even rust nemen en die kwaadaardige tumoren stoppen ook even met groeien. Die snappen heus ook wel dat zo’n corona-virus echt veel belangrijker is.

“Hey hallo Corné, ik ben wel mijn moeder verloren aan Corona hoor, daar moet je niet mee spotten”. Hoor ik nu iemand spontaan roepen. Ja, klopt, is ook echt vervelend. Maar ik heb mijn moeder verloren aan kanker en jaarlijks sterven er naar m.i. meer mensen aan kanker dan nu aan het corona-virus. Dan gaat de horeca toch ook niet op slot?

Ja heel flauw wat ik zeg. maar hé, het is wel de werkelijkheid! Mensen gaan nu eenmaal dood, dat moeten we accepteren en mee leren leven. Althans, dat zeiden ze ook tegen mij toen mijn moeder de strijd tegen kanker had verloren.

Mag ik dan nu ook hard zijn om te zeggen dat die Corona-patiënte even moeten wachten op de mensen die (wat men noemt) de reguliere zorg nodig hebben?

De zorg op orde brengen

Begrijp mij niet verkeerd hè, ik vind dat iedereen de juiste zorg moet krijgen. Maar zitten we nu niet op het punt dat we als Nederland moeten zeggen dat we onze zorg niet goed op orde hebben in tijden dat er calamiteiten zijn?

Het kabinet riep al een tijdje dat er een tweede corona-golf aan kwam. Het lijkt net of ze daarop hebben zitten wachten i.p.v. acties hebben genomen om de zorg op orde te krijgen. En dan lees je ook nog eens dat er een fout is gemaakt met het stemmen in de 2e kamer en dat er geen extra geld komt voor de zorg, voor de mensen die de laatste tijd zo hard hebben moeten werken. Dat is dan toch in en in triest te noemen, om deze mensen nu keihard te laten vallen?

Kan toch gewoon niet… !!!

En dat alles gaat door je hoofd, als je even van deze wereld weg bent, genietend van goede muziek in je oren…….

Blog