En wat nu…??

Vragen

Zoals gedacht en ook uitgekomen, zijn de maatregelen aangescherpt. Dit omdat er een hoop mensen hun eigen interpretatie maakte op “Blijf thuis”. Burgemeesters mogen nu zones aanwijzen die ze kunnen afsluiten, van het strand tot pleinen, en noem nog maar op. Samenscholen mag niet meer, omdat men in het weekend allemaal zo nodig op dezelfde plek van het mooie weer wilde genieten.

Dus begrijpelijke beslissingen die men heeft genomen, het zat er aan te komen natuurlijk. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen. Degene die nu het hardste zullen gaan klagen, zijn de mensen die de maatregelen naast zich neer hadden gelegd. De mensen die al netjes thuis bleven, hoor je nu waarschijnlijk ook niet klagen.

Samenkomsten worden tot 1 juni verboden en er geldt geen ondergrens meer voor 100 personen. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) geeft burgemeesters de ruimte om groepsvorming te verbieden en kunnen locaties zoals stranden en parken sluiten. Boetes kunnen oplopen tot 400 euro voor particulieren en 4000 euro voor bedrijven.

Bron: telegraaf.nl

Maar tot 1 juni! Dat betekend hoogstwaarschijnlijk dat sportclubs nog geen activiteiten mogen plannen met trainingen en wedstrijden, dat sportscholen hun deuren voor die tijd nog gesloten moeten houden. Dat vind ik natuurlijk wel balen, wil wel weer gaan sporten. Maar het is niet anders, ik zal er mee moeten dealen.

Ook geen feestjes

Ik heb het wel te doen met de mensen die binnenkort zouden gaan trouwen en daar een groot feest voor hadden gepland. Dit alles kan gewoon nu niet doorgaan. Ook andere feestjes zullen niet gevierd mogen worden. Triest, maar we moeten ons er wel aanhouden. Je mag thuis dan nog wel bezoek ontvangen, niet meer dan drie gasten en dan die 1,5 meter afstand houden.

Het zal een lastige tijd worden de komende weken, maanden, want tot 1 juni is vanaf nu, als ik dit bericht schrijf, nog iets meer dan twee maanden van ons vandaan. Een dikke 9 weken nog geen activiteiten waar we zo van kunnen genieten. Thuisblijven, social distancing hoe ze dat nu zo mooi noemen.

Verjaardag van mijn zoontje

Ik heb mijn kinderen zeker wel verteld dat de komende tijd niets meer zeker is, dat ze er vanuit moeten gaan dat leuke dingen even gewoon niet kunnen. Als ze dat in hun achterhoofd houden, dan valt het straks ook niet tegen als het niet door kan gaan. Ook tegen mijn zoontje heb ik verteld dat hij er vanuit moet gaan dat het feestje voor zijn verjaardag anders zal zijn dan andere jaren. Geen vrienden en familie op het feestje, maar in klein gezelschap op zijn verjaardag het beste er van proberen te maken, met een flinke taart en alles wat we die dag gewoon lekker op kunnen eten en drinken.

Dat feestje gaat hij echt wel krijgen dit jaar!

Natuurlijk vind je dat als ouder niet leuk om tegen je kind te moeten vertellen. Maar als je altijd goede gesprekken voert met je kinderen en ze ook goed uitlegt waarom het niet kan, dan begrijpen ze dat en zullen ze met de teleurstelling moeten omgaan.

Zo voed ik mijn kinderen wel op, dat niet altijd alles naar wens zal verlopen in het leven, dat ze met teleurstellingen moeten leren omgaan. Dat hoort er nu eenmaal bij, hoe vervelend het ook is. Zo werkt het straks ook als ze ouder zijn en deelnemen aan de grote boze wereld, waarin ze hard moeten werken voor hun centen.

Abraham komt toch wel

Maar ook ikzelf vind het lastig om iets te plannen. In oktober dit jaar wordt ik 50, wilde een groot feest gaan geven, maar kan dat dan al wel? Ik verwacht van wel, maar niets is zeker op dit moment. Het is afwachten en kijken wat ik ga doen. Natuurlijk wil ik ook met mijn beste vrienden heerlijk een pilsje pakken. maar of dat in oktober op de geplande datum door kan gaan? Ik weet het echt nog niet.

Als dat niet is, dan vier ik het wel wanneer het wel kan. Abraham komt toch wel langs, die slaat mij echt niet over. We gaan het allemaal zien wat de komende tijd ons zal gaan brengen. Niets is zeker op dit moment. Het is van dag tot dag bekijken en afwachten.

Vakanties

Stel in juni dit jaar worden alle maatregelen geschrapt, langzaam komt het sociale leven weer op gang. En dan…??? Gaat iedereen ineens op vakantie?

Het is dan nog maar de vraag of alle landen dan de maatregelen versoepelt hebben en/of hun grenzen weer open doen om toeristen te ontvangen. Want stel toch eens voor, dat er één persoon nog niet virusvrij is! dan begint het hele feest weer opnieuw natuurlijk. We nemen het weer mee naar andere landen of het komt via een persoon weer terug naar Nederland. Zitten we daar op te wachten? Vermoedelijk niet!

Dus dat gaat ook nog wat worden met de zomervakantie. Ik zou er niet verbaasd over zijn dat mensen niet op vakantie durven te gaan, behalve dan die randdebielen die nu ook denken dat hen niets overkomt omdat ze gezond zijn. Dus wat kan hun dan overkomen in het buitenland.

Wanneer is het veilig? Dat zal de grote vraag gaan worden!

Maar voor nu is er maar één boodschap……Blijf thuis!! Ben geen egoïst en volg de adviezen en maatregelen op.

#StayHome

2 thoughts on “En wat nu…??”

Geef een reactie