En dan ineens heb je natte voeten?!

lekkage

En dan stap je van de week uit je badkamer en heb je ineens natte voeten! De vloerbedekking op de overloop was kletsnat en dan moet je na een verfrissende douche ineens opzoek naar de oorzaak van een vermoedelijke lekkage. Want waar zou al dat water dan ineens vandaan komen? Na het bekijken van de badkamervloer, zag ik al snel dat daar het probleem niet zat. gelukkig maar, want anders werd het flink hakken en breken. Maar waar komt het dan vandaan?

Ik opende de deur van de slaapkamer van mijn zoontje, welke tegen de badkamer aan ligt en al snel zag ik dat het probleem hier vandaan moest komen. Het laminaat was al flink opgezet, je kon zien dat daar al flink wat water onder zat. Dus dan maar wat gereedschap erbij pakken en gaan slopen, opzoek naar de lekkage. De lambrisering demonteren en een gedeelte van het laminaat eruit halen. Yep, daar was de boosdoener!

Een oude aansluiting achter de lambrisering stond te lekken. En blijkbaar toch al een tijdje, want de schimmel stond al op de muur. Als eerste de lekkage dan maar repareren en dan alles droogmaken. En daarna een paar dagen alles goed laten drogen. Daarna kan je natuurlijk pas weer alles gaan herstellen.

En nu juist in de tijd dat iedereen binnen moet blijven en niet moet gaan funshoppen bij o.a. bouwmarkten, waren wij nu noodgedwongen om toch naar de bouwmarkten te gaan. Opzoek naar nieuwe spullen, zodat mijn zoontje weer snel op zijn eigen slaapkamer kan gaan slapen.

Na een paar dagen wat klussen, zweten en wat leuke uitspraken naar de vent daarboven, kan mijn zoontje dan eindelijk toch weer op zijn slaapkamer.

Reparatie
Hij wilde het wat stoerder….

En als je dan toch wat moet herstellen, heeft mijn zoontje daar maar meteen gebruik van gemaakt. Hij wilde de achterwand van de lambrisering wat stoerder en vond de simpele underlayment-platen hartstikke gaaf en stoer. Nou, als hij dat wil, dan kan hij dat krijgen. En ik moet toch wel zeggen, ik vind het zelf inderdaad ook best stoer voor hem geworden.

Samen met hem alles weer verder ingericht op en om zijn bureau, zoals o.a. zijn geluidsinstallatie terug bouwen, natuurlijk nog even samen testen of de bass wel goed staat hahaha

Mijn vriendje is weer helemaal blij met zijn opgeknapte kamer en kan weer genieten als hij daar op zijn laptop bezig is of heerlijke muziek aan het draaien is. Vannacht heeft hij in ieder geval weer heerlijk kunnen slapen in zijn eigen bedje…..

En het was een fijne hulp, mijn zoontje heeft hartstikke goed geholpen. Trots op hem!

Geef een reactie