Een aantal jaren geleden vond ik het nog wel speciaal als ik zo’n Tesla zag rijden, maar tegenwoordig vervuilen ze gewoon het straatbeeld. Je kan nergens meer kijken, of je ziet wel zo’n Tesla rijden. En waarschijnlijk is 99% van die auto’s gewoon een leasebak, zijn er naar mijn gevoel maar weinig mensen die zo’n ding echt kopen.

Iedereen moet natuurlijk zelf bepalen hoe en wat je doet, niets mis mee en ik ben ook zeker niet jaloers op die elektrische rijders. Het idee alleen al, dat als je een flinke rit wil maken, dat je dan onderweg nog even moet stoppen om je auto nog even aan de lader te hangen. Gezellig, wachten op al die andere elektrische rijders die hun leasebak aan het opladen zijn, met een stel zeurende kinderen op de achterbank. Echt de toekomst ja, ik geloof er echt in….NOT!

En over een paar jaar, als al die Tesla’s weer uit de lease gaan? Wie wil zo’n elektrische auto nou tweedehands? Het is bij zo’n elektrische auto net als bij je telefoon, hoe ouder deze wordt en hoe vaker je die accu hebt opgeladen, hoe slechter de accu wordt. Dat is bij een elektrische auto niet anders. Waar je eerst nog 500 km met een volle accu kon halen, kun je over een aantal jaar bijvoorbeeld nog maar 200 km halen.

Ach, stop je er toch gewoon een nieuwe accu in? Onee, dat is misschien wel net zo duur als gewoon een nieuwe auto kopen. Ik zie het dan ook al voor me….over een paar jaar rijd je ergens door Nederland en zie je zo’n weiland helemaal vol staan met oude Tesla’s, honderden op een rij, allemaal aan het wegrotten. Hopelijk zijn ze wel van biologisch afbreekbaar plastic gemaakt.

Net een stel kinderen..

En zeg nou toch eerlijk, eigenlijk best zielig om die Tesla-rijders bij elkaar te zien zitten, met hun smartphone in hun handen en samen kijken wie het zuinigste en de meeste kilometers heeft gereden met een volle accu. Net een stel klein kinderen om ze zo bezig te zien. En dan die droevige oogjes als ik tegen ze vertel dan mijn Kia al meer dan 100.000km heeft gereden en ik deze nog nooit heb hoeven opladen.

Ik geloof ook niet dat elektrisch rijden de toekomst is. Ik heb er een beter gevoel bij dat een auto op waterstof meer kans maakt om toekomst te worden dan een auto die 100% elektrisch is.

De toekomst zal het ons moeten gaan vertellen. Maar dat weiland met die Tesla’s zie ik echt nog gaan gebeuren…….

2 Replies to “Een weiland vol met Tesla’s”

  1. Hahaha, geweldig bericht weer, zo heerlijk hoe je dat steeds zo schrijft met die ondertoon in je teksten. Ik hou er van hoor. Ga zo door Corné

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.