Vanaf maart dit jaar wordt ons leventje al sterk beïnvloed door het hele gedoe om het Corona, waarbij je hedendaags toch zeker wel merkt dat vele onder ons echt helemaal klaar zijn met al die maatregelen en aanpassingen waar men zich aan moet houden. Men wil hun “gewone” leventje weer kunnen herpakken, zich weer vrij kunnen voelen….

Wij zijn klaar met Corona, maar corona is nog niet klaar met ons..

Tja, dat is wel de spreuk die de laatste tijd vaak voorbij komt op TV in o.a. het reclame blok. Maar naar m.i. zal Corona nooit meer uit ons leven verdwijnen en blijft het net als een griepvirus, SARS, kanker, aids en wat voor ziekte of virus onderdeel uitmaken van onze samenleving. Het zal naar m.i. regelmatig de kop op steken, zoals de jaarlijkse griepepidemie. Corona zal niet meer weg te denken zijn uit onze samenleving, dus zullen we het moeten gaan accepteren dat mensen ziek en/of dood gaan door Corona, net zoals we dat ook met andere ziektes moeten accepteren.

Dat we als samenleving zo niet door kunnen gaan, begint steeds duidelijker te worden, want mensen gaan zich blijkbaar al vervelen. De ene na de andere actiegroep wordt opgericht als men ergens op tegen is. En als protest op die actiegroepen gaan mensen dan maar weer een nieuwe actiegroep samenbrengen, omdat ze anti-actiegroepen zijn. Hierdoor zie je zo links en rechts dan ook wat conflicten ontstaan, welke soms ook tot rellen uitbreken, waar mensen naar toe komen om te kunnen rellen.

Het is dan op dit moment een tijd van hoop en conflicten. Mensen zijn het zat om niet van hun vrijheid te kunnen genieten, een vrijheid die ze altijd hebben gehad. En daarom ook vaak op zoek naar een zondeblok, iemand die ze de schuld kunnen geven en aan de schandpaal kunnen nagelen. Zoals de laatste Grapperhaus het haasje van aandacht is nu. En weet je, hij is ook maar een mens die wel eens fouten maakt.

En ja, hij heeft een voorbeeldfunctie, hij heeft hard geroepen over zware boetes bij overtreden van de maatregelen. Oeps, toen maakte hij zelf een menselijke fout toen hij wilde genieten van een leuk feestje. En dan ben je als politici meteen het middelpunt van aandacht die je liever niet hebt.

Feestje bouwen…

Tja…en ik als echte Brabander vier ik ook graag leuke feestjes met vrienden, gezellig samen een biertje pakken en doorgaan tot de nachtelijke uurtjes. Maar ook ik zit in grote twijfel of ik in oktober dit jaar wel een leuk feestje kan/mag geven als ik 50 wordt. Het liefst heb ik al mijn vrienden om mij heen hangen en zakken we door tot het buiten weer licht wordt. Maar helaas is het advies vanuit de regering dat we maar met 6 personen in huis een feestje mogen geven en als we het in een horecagelegenheid het vieren, we dan op 1,5 meter afstand van elkaar moeten blijven. Dat is voor mij geen feestje dan hoor.

Ik heb er wel over gedacht om gewoon het lak te hebben aan de maatregelen en gewoon flink te feesten met een huiskamer vol met vrienden. Maar ook bij mij in de straat wonen een aantal mensen die andere mensen geen plezier gunnen en je heel graag even een oor aan naaien om je aan te geven bij de politie dat je een illegaal feestje geeft. Daar zit ik dan ook weer niet op te wachten. Jammer dat zulke mensen bestaan, die het gedrag vertonen van een NSB’er.

Tja en dan Carnaval 2021! Het begint er ook steeds meer op te lijken dat dit geweldige feest ook niet door kan gaan. Maar misschien kunnen we het wel gebruiken als een corona-afsluitingsfeest. Men zegt ook steeds dat wij Brabanders er voor hebben gezorgd dat het met Carnaval verspreid is. Dus zou het ook gepast zijn als we het afsluiten of het eenjarig bestaan met Carnaval te vieren.

Andere optie is dat twee weken voor Carnaval alle Brabanders in quarantaine gaan, dan een week gaan feesten en dan weer twee weken in quarantaine. Oftewel Brabant voor 5 weken opslot! Iedereen die géén zachte G heeft wegsturen, alleen echte Brabanders met Carnaval in Brabant. Zal het ook een stuk gezelliger zijn dan met al die gasten die hier “ons feest” komen verknallen….

Wat er ook gebeuren zal, wij vieren altijd carnaval!

4 Replies to “Een tijd van hoop en conflicten…”

  1. Denk je dat? Doen we dat ook met een griep, waar er in 2018 meer dan 9.000 mensen aan zijn gestorven in Nederland?
   Volgens mij zijn we toen ook niet anders gaan leven.

   1. Klopt over de griep. Daar sterven jaarlijks ook heel wat mensen aan. Dat doet ons niet veranderen.
    Maar dit virus staat nog in de kinderschoenen waar niemand veel over weet. En dan is de vereiste er leren mee te leven

    Aum Shanthi

 1. Wij zijn klaar met Corona, maar corona is nog niet klaar met ons..

  Zullen we gaan wennen aan een andere nieuwe manier van hygiene?

  Ik gun eenieder een feest.

  Toch ben ik vooral voorzichtig.

  Stille groet,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.