Kerst 2020, die zullen we nooit meer gaan vergeten. Anders dan anders, dat is dit jaar toch wel een rode lijn door ons leven. En voor meer mensen dan ons lief is, zal het een eenzame kerst zijn. Niet gezellig met de hele familie rond de boom en genieten van de mooie dagen.

Nu kunnen we er allemaal heel droevig om zijn, maar we zullen er toch iets van moeten maken. Ons eigen prettig voelen en gelukkig zijn heeft niets te maken met hoeveel je in één huis aanwezig bent. Nee, gelukkig zijn is beseffen dat je hebt wat je niet met geld kan kopen. Althans, zo kijk ik daar tegen aan…

Hoe ouder je wordt des te korter je verlangenlijstje is met Kerstmis, omdat de dingen die je echt wil niet met geld te koop zijn.

Besef goed wat je hebt en niet wat je zo graag wil. Dromen mag en is gezond, maar het maakt je vaak niet gelukkig. Kijk om je heen en besef hetgeen je hebt of nog hebt dat onbetaalbaar is. Geniet van de kleine dingen in je leven en ook dat sleept je door deze andere kerst heen.

Natuurlijk zijn er genoeg die onlangs, of een langere tijd geleden, iemand zijn verloren waarmee ze graag deze kerst nog hadden gevierd. Maar in je hart zijn ze bij je, denk aan de mooie herinneringen, een traan laten is dan ook helemaal niet erg. Dat geeft aan dat ze nog diep in je hart zitten. Maar vergeet niet te lachen om de mooie tijden die jullie samen hebben meegemaakt, dan zal het zeker geen eenzame kerst worden dit jaar.

Ondanks deze rare bijzondere tijd, wil ik toch via deze weg iedereen een hele fijne kerst toewensen. Geniet van wie bij je is en misschien even videobellen om elkaar weer even te zien. Geniet van wat je hebt en treur niet om wat je niet hebt….

Hele fijne feestdagen allemaal….

BRON afbeelding: www.picyab.com

6 Replies to “Een eenzame kerst…”

  1. Het dagelijks leven is in 2020 volledig veranderd. Daar zullen we moeten mee leven. Eenzaamheid is een feit. Het zijn de kleinste dingen die het zullen moeten doen.

  2. Ik wens je ook fijne feestdag.
    Eigenlijk hebben we nog zoveel om van te genieten. Alleen velen zien dat niet en kiezen de andere weg.

    Aum Shanthi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.