“Neeeeee!”dat ga je niet menen…Zit je klaar voor de Grand Prix van Hongarije, zie je Max Verstappen spinnen voor dat de race van start gaat. Dan zakt de moed je natuurlijk wel in je schoenen. Klaar! Inpakken en naar huis, was dan ook geen rare gedachte na het zien van de spin die Max maakte op weg om zich te gaan opstellen op de grid. Maar wat een topprestatie van de monteurs van Red Bull…

Het was natuurlijk al geen geweldige kwalificatie en dan die spin er ook nog bij. Dramatischer had het weekend echt niet kunnen worden voor Max en zijn Team. Maar gelukkig kon Max toch starten en zette daar een geweldige race neer. Achter Hamilton pakte hij een mooie 2e plek. Dat moet voelen als een overwinning voor hem. Zeker als je dan de snelheid ziet die in die zwarte Mercedessen aanwezig is.

Is het allemaal wel zo slecht?

En natuurlijk gaan er de laatste tijd weer eens alleen maar negatieve berichten in het rond over Red Bull dat het een klote auto is. Ja, want ze hadden bij Red Bull nu toch wel een auto waarmee ze Mercedes aan konden en mee gingen vechten om de wereldtitel. Maar als je dan de snelheid ziet van de Mercedes, kun je je gaan afvragen of Red Bull niet ergens een verkeerde afslag heeft genomen met de ontwikkeling van de RB16.

Of heeft Mercedes gewoon nog beter hun best gedaan om een nog betere auto dan in 2019 te ontwikkelen? Want hoe slecht is de rest dan wel niet, als er maar 5 auto’s in dezelfde ronde finishen en tussen Bottas (3e in de race) en Stroll (4e in de race) bijna 50 seconde tijdverschil zit? Waar zijn de rode Ferrari’s ??

Ligt het dan toch aan Max Verstappen dat hij met een slechte wagen toch kan racen? Dan wil ik hem wel eens zien in gelijke omstandigheden met Hamilton. Zou hij Hamilton dat het snot voor zijn ogen rijden?

Het gaat dit lopen?

Sommige zeggen dat het seizoen al voorbij is voor Red Bull en Verstappen, maar is dat wel echt zo? Dat zal alleen de tijd ons kunnen gaan vertellen. max is wel eens slechter begonnen aan een F1-seizoen, waarbij hij volgens mij de eerste 7 races alleen maar pech had. Uiteindelijk aan het einde toch nog een mooi eindresultaat neerzette in de ranglijst.

Dus laten we niet te snel concluderen dat het seizoen al voorbij is, het kan ook allemaal gaan tegenzitten voor Mercedes en dat de Red Bull Bolides ineens wel vleugels krijgen. De race is pas gelopen als de finishvlag valt.

Ik vond Max vandaag een sterke race rijden, ondanks dat hij niet de snelheid van de twee Mercedessen had. En als je er dan toch een mooie tweede plek eruit weet te persen, ben je voor mij Driver of the Day!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.