In maart 2020 mijn website weer helemaal opnieuw opgezet, gestart met leuke berichten schrijven, wat sommige bloggen noemen. Gewoon uit mijn gevoel schrijven, wat een ander er ook zou van gaan vinden. Nu daarvan even de Top 5 van mijn blog-berichten hier neerzetten…

De een vind mijn berichten wel leuk, de ander niet. Maar eigenlijk maakt mij dat niet uit, want ik schrijf graag wat ik denk, soms met een bepaalde ondertoon in mijn berichten. Zo nu en dan wat mensen aan het denken zetten. Wat ik niet had verwacht, is dat ik al behoorlijk wat lezers heb op mijn website. Al meer dan 12.000 bezoekers op mijn websites gehad en de teller blijft maar doorgaan.

Bepaalde berichten springen er dan ook meteen uit, die veel lezers hebben gehad in 2020. Wel leuk om ze even hier te noemen….

1. Houden ze ons voor de gek?

In deze blog haalde ik o.a. de video’s aan van Janet Ossebaard, wat op dat moment wel als aannemelijk gedacht kon worden. Overigens heb ik mijn bericht ook duidelijk aangegeven dat ik niet beweerde dat die Janet de waarheid sprak. Zij is immers ook degene die video’s heeft gemaakt dat graancirkels ook niet echt menselijke acties zijn. Dus hoe geloofwaardig ben je dan?

Maar er zitten zeker wel stukken in de video’s die je echt aan het denken kunnen zetten.

Later nog andere video’s gezien, die de documentaires van Janet Ossebaard volledig ontkrachtte.

Maar dit artikel staat wel op nummer 1 in mijn Top 5 van meest gelezen berichten in 2020

2. Crisis in de Efteling

Wat ik zeker niet had verwacht is dat een zelfverzonnen niet realistisch bericht over de Efteling hoog zou scoren. Maar het toch op een na het meest gelezen bericht op mijn website.

Eigenlijk gewoon uit het niets ontstaan, beetje verveling misschien door de corona, dat ik thuis zat 24/7. De pretparken waren al weer even dicht en ik zocht materiaal om iets over te schrijven. En spontaan ontstond dit artikel.

Zelf vond ik hem ook zeker wel leuk geworden…

3. Waarschuwde Dean Koontz ons in 1981?

Het boek The Eyes of Darkness van Dean Koontz dook ineens op social media, vooral een bepaald stuk tekst werd aangehaald, wat wel heel dicht bij de werkelijkheid kwam.

In around 2020 a severe pneumonica-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all know treatments. Almost more baffing than the illness itself will be the fact that it will suddenly vanish as quickly as it arrived, attack again ten years later, and the disappear completely.

Dean Koontz – The Eyes of Darkness

Tja, dan krab je je eigen eens goed achter je oren. Wat wist Dean Koontz toen hij dit boek schreef? Of was het enkel een fictief voorbeeld?

Maar deze blog staat op nummer 3 in mijn Top 5.

4. Leuke spreuken…

Zeker niet op nummer 4 verwacht, een simpele blog over wat plaatjes met spreuken, die ik op mijn oude website ooit had gepubliceerd. Leek me gewoon leuk om die te delen.

Zoals in het bericht geschreven, zou ik die nog wel verder aanvullen. Alleen is daar niets meer van gekomen. Misschien toch maar weer eens voor gaan zitten om nieuwe te maken en deze toe te voegen…

5. Naaktslak en Kikker

Hoe deze op nummer 5 is gekomen, dat zou ik niet weten haha

Blijkbaar via zoekopdrachten in Google naar foto’s van naaktslakken en/of kikkers. Want tekst staat nauwelijks in dit bericht. Dus moet het wel via zoekopdrachten naar foto’s zijn geweest.


Ik vond het een leuke Top 5, met een paar verrassende berichten erin. Natuurlijk hebben de berichten op corona en Covid-19 hoog gescoord, dat was immers het gesprek van de dag. Maar dat is het zeker leuk dat er onverwachte niet corona-gerelateerde berichten de Top 5 zijn binnen gestormd.

Eens kijken wat 2021 ons zal gaan brengen en waar mijn inspiraties vandaan gaan komen om tot mooie leuke berichten te komen.

We zullen het de komende 12 maanden weer gaan zien….

Alle bezoekers en lezers bedankt voor jullie bezoekjes aan mijn website en zeker ook super leuke reacties gehad. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik ben blijven schrijven. Nogmaals mijn dank aan iedereen!

3 Replies to “De Top 5 van mijn blog-berichten”

  1. Leuke top 5 heeft je website over het jaar 2020. En inderdaad wel grappig dat berichten als over de naaktslak en de kikker in je top 5 terecht zijn gekomen. Ik denk dat je dan toch wel goed bezig bent met metadata toe te voegen aan je artikelen, dat je bewust omgaat met het opstellen van je berichten, zodat deze goed zijn te vinden als men zoekt met een zoekmachine als google.

    Ik denk dat jouw website best hoog scoort in zoekresultaten, als men zoekt op onderwerpen, die ook zijn terug te vinden op je website. Je schrijft echt werkelijk overal over, die je goed. Ook interessant voor bedrijven lijkt mij, als men door jou een review laat schrijven.

    1. Het klopt dat ik zo nu en dan eens wordt benadert door bedrijven. Ik ga niet overal een review overschrijven, behalve degene die bij mij passen qua uitstraling van hun bedrijf of ik een leuke samenwerking kan mee opzetten. Bijvoorbeeld ook een leuke combi kan maken met mijn eigen bedrijfje. Leuk om elkaar zo te helpen om samen te groeien. Zeker in deze moeilijke tijden van de corona-maatregelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.