De sport Badminton is al een eeuwen oude sport en wordt zeer fanatiek gespeeld over de hele wereld. Het is de snelste racketsport van de wereld, waarbij hogere snelheden worden gehaald dan bij bijvoorbeeld tennis. In Nederland wordt de sport nog steeds zeer actief beoefend op vele niveau’s, van recreatief tot spelers/speelsters die zich hebben toegevoegd aan de wereldtop.

Helaas hebben we net als bij andere sporten stilgelegen met trainen en wedstrijden door de corona-maatregelen. Waardoor er sinds kort een ware nieuwe trend is ontstaan…

AirBadminton kan overal gespeeld worden, dus ook buiten. Hiervoor is o.a. een nieuwe shuttle ontwikkeld, de AirShuttle, die beter bestand is tegen invloeden van de wind waar we buiten vaak toch wel mee te maken hebben. Maar dat maakt AirBadminton nu juist veel leuker, omdat je tactisch moet gaan spelen, gebruik maken van de wind als deze aanwezig is.

Advies voor je racket

AirBadminton kan en moet reglementair gespeeld worden met een normaal badmintonracket, maar bij ik wel het advies wil geven dat je de bespanning beter wat softer (lagere kilo’s) kan laten plaatsen in je racket en tevens een wat dikker snaar dan je gewend bent. De AirShuttle is namelijk wat zwaarder dan de reguliere nylon- en/of verenshuttle en geeft wat meer weerstand op je racket dan je gewend bent.

Wellicht als AirBadminton je echt bevalt is het raadzaam om een ander racket of meerdere aan te schaffen, zodat je niet steeds van bespanning hoeft te switchen als je weer de zaal in gaat om het reguliere badminton te gaan spelen.

Natuurlijk zijn er wel wat aangepaste reglementen t.o.v. het reguliere badminton, zoals dat het speelveld er iets anders uitziet en nog wat aanvullende regels.

Wil je meer weten over alles wat met AirBadminton te maken heeft? Neem dan een kijkje op de officiële website van AirBadminton Nederland


Wil jij een nieuwe bespanning voor het spelen van AirBadminton? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij de professionele bespanservice van BadmintonWorld Bespanservice, die naast het bespannen van badmintonrackets jou ook altijd kan voorzien van een goed advies.

Ook voor de verkoop van de AirShuttle en badmintonrackets kun je bij BadmintonWorld Bespanservice terecht.

One Reply to “De nieuwe trend: AirBadminton”

  1. Wel leuk dat er naar alternatieve is gezocht. Ook weer toegankelijk voor iedereen. Jammer dat de sport badminton nog steeds door vele wordt gezien als campingsport. Dat verdient deze sport echt niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.