Het was wel voorspelt, dat er een paar flinke buien konden vallen met wat onweer. Maar het KNMI hing er naar mijn weten geen kleur-code aan, geen extra waarschuwing dat er extreem weer opkomst was. Maar met dit soort weertypes kan het gewoon ineens helemaal omslaan en dat deed het…

Mijn dochter zei gisteravond na het eten, dat ze even wilde gaan wandelen, waarbij ik haar nog meegaf dat het weer wel eens heel snel kon omslaan omdat het aan één stuk aan het rommelen was in de lucht. Maar volgens buienradar zou het zeker nog een paar uurtjes droog blijven.

Ze was nog geen 15 minuten weg en de eerste druppels kwamen uit de lucht neervallen. Die druppels veranderde al snel naar zwaardere regenval, waarbij niets gespaard bleef. Met hagel, regen, harde wind, onweer en bliksem, werd het in mijn ogen toch wel code Rood. Het ging dan ook echt te keer hier in Tilburg, wat naderhand op meerdere plaatsen in Noord-Brabant wel het geval was.

Het was echt noodweer in Tilburg, niets bleef gespaard, de lucht ging open.

Niets maar dan ook niets werd ons onthouden, behalve sneeuw! Maar verder kwam er alles met bakken uit de lucht vallen. De wind draaide alle kanten op en in Tilburg braken bomen als luciferhoutjes af.

Schade viel mee

De schade viel mee

Dan in de ochtend even kijken in eigen tuin en vijver wat de schade was, het viel gelukkig allemaal wel mee. Alleen een geknakte stengel van een vijverplant was de grootste schade in de tuin/vijver.

En even leek het erop dat na regen de zonneschijn weer kwam opzetten. Dat was helaas maar van korte duur. In de avond en nacht is het nog een paar keer goed raak geweest.

Na regen komt
Na regen komt zonneschijn

Maar wat was het noodweer zeg. Op de gekste plekjes in huis kwam er wat water naar binnen, waar je nog nooit water naar binnen hebt zien komen. Gelukkig waren het allen wat kleine hoeveelheden, soms wat druppels, maar het was echt noodweer…

Ik denk dat vandaag veel mensen de schade aan het opnemen zijn. Hopelijk valt het voor iedereen mee en is de schade snel en goed te herstellen. Zolang het materieelschade is, valt het allemaal nog wel mee, dat is vervangbaar.

One Reply to “De lucht ging open…”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.