Heerlijk om met dit mooie weer buiten te zijn, waar de vogeltjes al vroeg actief zijn en goed van zich laten horen. De lente is begonnen en dat merk je al goed om je heen. En dat we dan nu er ook nog mooi weer bij hebben, is dan helemaal lekker. Beetje een opfleur moment in de tijd dat we nog steeds opgesloten zitten.

Ook bij mij op de plaats zie je de vogels aan heel actief zijn. De nestjes worden gebouwd, ook door een koppeltje houtduiven die een plekje hebben gevonden in een conifeer bij mij in de tuin. Zijn best flinke duiven, dus vind het best knap dat ze hun nest aan het bouwen zijn in de niet al te grote conifeer. Maar ze zullen het wel de perfecte plek vinden om hun nest te bouwen, om daar de eieren dadelijk uit te broeden.

Houtduif in de conifeer
Houtduif in de conifeer een nest aan het bouwen.

Ze zijn wel zo slim dat ze het nest dichtbij de stam van de conifeer bouwen, want vermoedelijk zouden de takken het niet gaan houden als ze te ver aan de buitenzijde gaan bouwen. Wel leuk! Straks jonge houtduiven die constant zitten te piepen om eten. Ik had ze ook kunnen wegjagen, maar het is de natuur, dus lekker laten zitten, zodat ze kunnen voortplanten.

Heerlijk wandelweer

Ik hou er wel van, de natuur om je heen. Zeker als je dan even niet lekker in je vel zit en te veel op je bordje krijgt, kan ik toch heerlijk van deze kleine dingen genieten. Dus vandaag ook maar meteen van het mooie weer genoten, want het is echt heerlijk wandelweer. Na het avondeten dan ook lekker de beentjes gestrekt en een dik uur weer gewandeld in de omgeving.

Je hoeft vaak niet ver weg, om toch van de natuur te kunnen genieten. Althans voor mij is het niet ver, omdat ik redelijk dicht bij mooie plekjes woon waar je heerlijk kan wandelen. Deze keer weer eens heerlijk langs het water gelopen, het Wilhelminakanaal ligt dan ook redelijk dicht bij mijn huis. En ook daar zie je de natuur al in volle gang.

Lekker stoer doen
Wie gaat er met het meisje vandoor?

Heerlijk hoe de mannetjes proberen elkaar af te troeven om het mooiste vrouwtje te krijgen, waarmee ze een nestje willen bouwen. En als er eentje er vandoor gaat, zal de ander trots zijn veren pronken en er met het meisje vandoor gaan.

En ondanks dat ze druk bezig zijn met het zoeken van een maatje, zijn er ook nog ganzen die willen pronken als je ze benadert voor een foto.

Lente 2021
Even pronken voor de camera.

Het wordt in ieder geval de komende dagen hartstikke mooi weer. Dus weer tijd om lekker veel te wandelen en te fietsen. Was ik wel aan toe na die dagen met slecht weer en het opgesloten zitten door de corona-maatregelen.

3 Replies to “De lente is begonnen”

  1. Mooie foto’s van die gans. En apart ja, dat die grote houtduiven zo’n klein boompje uitkiezen voor hun nest.

Geef een reactie