De een wel, de ander niet…

Sportende kinderen

Sinds d.d.28-4-2020 mogen kinderen t/m 12 jaar weer samen sporten, zolang dit maar buiten gebeurt. Het is natuurlijk goed dat er gekeken wordt om de jeugd weer actief te krijgen en we langzaam met z’n alle weer gaan kijken hoe we de samenleving weer veilig op gang krijgen. Maar waarom neemt het Kabinet dan zo’n rare beslissing? Want beseffen ze wel hoeveel kinderen ze nu met deze versoepeling teleurstellen?

Het lijkt er vaak op dat de hele samenleving altijd als eerste afgestemd wordt op dat voetbal. Zo zag je na de laatste persconferentie de koppen op de nieuwspagina staan, waarin meteen weer de eredivisie aangehaald werd, in één zin met de nieuwe maatregelen. Net of er nooit wat belangrijkers is dan het voetbal.

Ik blijf bij de stelling: Allemaal sporten of niet! Waarmee ik dan echt de kinderen bedoel. Waarom iemand die een buitensport beoefend wel en iemand die binnen sport niet? Er zijn namelijk een hoop sporten die je buiten gewoon niet kan uitoefenen. Trek dan gewoon één lijn!

Nu zijn er een hoop teleurgestelde kinderen, omdat hun vriendjes en vriendinnetjes die een buitensport hebben wel kunnen gaan sporten en omdat zij gebonden zijn aan een sporthal of andere binnenlocatie om hun favoriete sport te kunnen beoefenen, kunnen ze nu niet gaan sporten. Het had eens andersom moeten zijn, dat alle sporten die in de sporthal beoefend worden wel hervat mochten worden, maar dat buiten niet was toegestaan. Nou, dan was het hek van de dam hoor. Dan was er een hoop gezeik in Nederland geweest. En nu?

Ach joh, badmintonnen kunnen je toch ook buiten en ballet kun je achter op de plaats. Niet zo zeuren joh!

Als het erom gaat is bijvoorbeeld badminton nog veiliger betreft de 1,5 afstand houden dan voetbal. Voetbal, hockey, handbal, rugby en andere veldsporten zijn toch ook contactsporten. Bij badminton staat er nog een net tussen. Maar goed, badminton is dan ook geen sport hè, want dat doe je op de camping. Iedereen kan wel zo’n shuttletje slaan, is niets aan.

Tja, zullen we maar niet beginnen over die jankers die al op de vloer dood liggen te gaan omdat de tegenstander hen niet geraakt heeft.

Allemaal of helemaal niet…

Maar waar het mij echt om gaat is dat er niet één lijn getrokken wordt voor de kinderen. Dat vind ik echt sneu, een kinderhart is zo snel gebroken, verdriet is zo snel aangedaan. Waarom niet gewoon voor alle kinderen gewoon lekker gaan sporten? Als basisscholen ook weer open gaan na de mei-vakanties, waarom kunnen sporthallen dan ook niet open gaan voor deze zelfde kinderen? Ze zijn toch het minst risicovolle voor de verspreiding?

Laat de kinderen gewoon gaan sporten!

2 thoughts on “De een wel, de ander niet…”

Geef een reactie