Deze week dan toch maar weer eens gestart met hardlopen, althans geprobeerd om te gaan hardlopen. Na 2,5 maand niets doen om dat de sporthallen en de sportscholen dicht waren vanwege de corona-maatregelen, werd het toch echt weer eens tijd om iets te gaan doen aan mijn conditie.

Als goede voorbereiding dan eerst ook nieuwe hardloopschoenen gekocht, gezien ik enkel beschik over badminton- en indoorschoenen. En ik moet wel zeggen, ze zijn wel echt blitz geworden…..

hardlopen

De eerste meters zijn weer gemaakt…

Dus afgelopen maandag de eerste meters gemaakt op mijn nieuwe hardloopschoenen. En ik moet zeggen, ze zitten lekker, lopen lekker, goede demping…. Dat is natuurlijk wel belangrijk, dat je geen last hebt van je schoenen bij het sporten, anders wordt het al helemaal niets…

Dat viel echt tegen…..

En dan die eerste meters, wat was dat afzien zeg. Totaal geen conditie meer, dus werd het niet hardlopen, maar een interval met stukken hardlopen en (snel)wandelen. Ik was kapot na ruim 40 minuten te hebben gelopen. Maar toch nog 4,75km kunnen afleggen.

De komende tijd wordt het dus opbouwen, steeds weer een stapje verder, steeds weer die grens een stukje verder leggen en kijken waar ik ga uitkomen met het hardlopen.

Mijn knie bleef goed…

En waar ik het meeste bang voor was is gelukkig uitgebleven, dat mijn rechterknie het goed en zonder pijn heeft volgehouden. Want net voor de corona had ik best wat pijntjes in mijn rechterknie. Maar tijdens het lopen en na het lopen is alles pijnvrij gebleven. Nu hopen dat alles maar pijnvrij blijft.

De komende dagen ga ik verder met opbouwen en kijken of ik mijn belabberde conditie weer terug kan brengen waar het was voor dat de corona toesloeg. Bij dit trainen zullen de corona-kilootjes er ook wel weer afvliegen. Want de afgelopen 2,5 maand ben ik toch wel 6 kilo aangekomen….

2 Replies to “Dat was echt afzien…”

  1. En hoe gaat het Corné? Zit er al vooruitgang in je trainingen? Snap ook best dat je het zwaar vind als je naar een langere tijd niet hebt gesport.

    1. Het valt allemaal nog niet mee haha
      Tijdens het hardlopen is het in mijn rug geschoten, dus moet het even rustig aan doen. Maar zal ook weer goed komen.
      Bedankt voor de interesse hoor Jennifer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.