In januari 2022 heb ik samen met mijn zoon een dartbord gekocht, een leuke dartkast met LED-verlichting gebouwd en is er sindsdien een heuse dart-strijd losgebarsten in Huize Bertens. Net als met het badmintonnen, willen we steeds weer de beste van ons twee zijn.

Het darten was voor mij geen vreemde hobby, want heb jaren geleden naast het badmintonnen redelijk actief gedart. Niet bij een club en/of in competitieverband, maar wel dagelijks dat ik toch aan het gooien was. Ik zat op een aardig gemiddelde van ca. 70 tot 75 per drie darts. Dat was natuurlijk niet slecht voor een amateur.

Maar dat niveau heb ik nu nog niet gehaald, zit na een jaartje oefenen zo rond de 55 gemiddeld nu, wat ik overigens ook niet slecht vindt voor een amateur die in de winter vaker de pijltjes naar het bord smijt dan als het lekker weer is in de lente en de zomer. Je zou mij een winter-darter kunnen noemen.

Maar het is zeker weer leuk om je oude hobby dan jaren later weer op te pakken, waarbij je dan wel merkt dat je het niet verleerd bent, maar dat er nog hard gewerkt moet worden aan het finetunen. Zo nu en dan gooi ik toch weer eens een 180’er, maar veel hang ik rond de worpen van rond de 60, 80, 100 en soms wat uitschieters naar een 120 of 140. En met regelmaat een Robin Hood, waardoor je dan weer met regelmaat je flights en/of shafts moet vervangen.

Flights met mijn Bitmoji

Maar dat is niet nieuw voor mij, want in het verleden gooide ik ook met regelmaat een Robin Hood, maar ook gebruikte ik de pijl in het bord als pointer om mijn andere pijl er tegenaan te gooien om echt te groeperen met je darts. Daarbij hebben je flights het dan ook zwaar, als je steeds de pijlen tegen elkaar gooit om een er een groepje van te maken.

Nu zijn er heel veel merken, soorten en kleuren flights te koop. Je zou er keuzestress van kunnen krijgen, zoveel is er wel te vinden aan leuke flights. Maar ik wilde toch net wat specialer.

Mijn dartpijlen

Ik gebruik met regelmaat op social media mijn eigen Bitmoji, die aardig op mij lijkt. En juist die heb ik gekozen om mijn flights mee te laten bedrukken. Nu is het ook echt “mijn flight” en niet eentje die iedereen kan kopen en ook niet mee spelen. Het is echt mijn gepersonaliseerde dart-flight.

Ik vind hem zelf super gaaf geworden. Met dank aan de super service van myDartpfeil, waar je zelfs je gehele dartpijlen zelf kan samenstellen naar eigen wens.

Er waren even wat problemen met de pakketdienst, die het pakketje maar niet bij mij afleverde, maar bij myDartpfeil hebben ze dat meteen opgepakt en mij nieuwe flights toegestuurd, zodat ik met mijn eigen flights kon gaan gooien.

De strijd is los in Huize Bertens

En mijn zoon is ook bloedje fanatiek, net als met het badmintonnen, wat we samen doen, heeft hij hier ook als doel om zijn vader eens een poepje te laten ruiken en mij proberen met flinke cijfers van het bord te gooien. Maar dat is hem helaas nog niet gelukt. Maar dat komt vast nog wel, maar voorlopig ben ik ongeslagen door hem.

Maar de strijd is sportief en super leuk! We kunnen er echt van genieten en als we weer eens tegen de dartbot hebben staan gooien, dan zijn we beide trots op het resultaat wat we dan hebben gegooid. We vertellen er graag over tegen elkaar en als er een 180 wordt gegooid door een van ons, gaat het gelijk de gezinsgroep in op Telegram. Even de foto delen met het gezin, dat er weer een 180 is gegooid. Voorlopig lig ik daar ook nog flink voor op hem.

De darts worden gekruisd
De darts worden gekruist in de strijd…

De sportieve strijd die we samen bij het badmintonnen hebben, wordt ook uitgevochten op het dartbord. We vinden het beide super leuk en natuurlijk ook super gaaf dat we deze hobby ook weer samen kunnen delen. Ook mijn zoon heeft eigen flights zoals je kan zien op de bovenstaande foto.

Maar we moeten allebei nog even door trainen om deel te mogen nemen aan de PDC Wereldkampioenschappen. Misschien volgend jaar eens deelnemen aam de PDC Q-school. Ik denk dat we daar van het bord af worden gegooid, op dat niveau zitten we beide nog lang niet. Dan moet je denk ik ook bijna wel dagelijks gaan gooien, waar we beide niet altijd de tijd voor hebben. Want we hebben nog een andere mooie sport, die we ook heel graag doen, badmintonnen!

2 Replies to “Darten met persoonlijk tintje”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.