Het corona-virus grijpt flink om zich heen, het sociale leven ligt overhoop en pretparken zoals de Efteling zijn gesloten. Het is er verlaten en stil in het pretpark. Voor de bewoners van de Efteling is het dan ook zeer onwennig en gisteravond hebben ze dan ook crisisberaad gehouden hoe het nu verder moet.

holle bolle Gijs

Holle Bolle Gijs

De eerste signalen die naar buiten kwamen waren verontrustend, het zou niet goed gaan met Holle Bolle Gijs, die al flink is afgevallen. Zijn ingevallen gezicht geeft aan dat het niet goed gaat met hem. Als we dan vragen hoe het met hem gaat, geeft hij ook duidelijk aan dat hij ondervoed is. “Dagelijks kreeg ik van de bezoekers eten, maar nu al dagen niets meer te eten gekregen”, aldus Holle Bolle Gijs.

Af en toe ziet hij nog wel een medewerker voorbij lopen, maar die geeft geen enkele aandacht aan hem. Holle Bolle Gijs hoopt dan ook dat het pretpark weer snel open gaat, zodat hij weer kan smullen van al dat lekkers wat de bezoekers hem geven.

Maar ook andere bewoners klagen steen en been over dat het zo stil is in het pretpark. Langnek, ook wel Lange Jan genoemd, klaagt over nekklachten. Hij probeert met regelmaat boven de bomen uit te kijken of hij auto’s ziet komen aanrijden, maar elke dag is dat ook steeds weer een grote teleurstelling en laat hij zijn hoofd weer zakken. Hij is triest als hij de andere bewoners moet mededelen dat er weer geen auto’s komen aanrijden en hij geen lange rijen met bezoekers voor de poort ziet staan.

Maar niet alleen het pretpark heeft geen bezoekers meer, ook de wolf ligt dagelijks te wachten op bezoek in het bed van grootmoeder, want ook Roodkapje heeft besloten om het advies van het RIVM op te volgen en om zoveel mogelijk thuis te blijven. Men komt de deur gewoon niet meer uit.

Dat is ook goed te zien in het Land van Laaf, waar de straten ook stil en leeg zijn. De kinderen kunnen niet naar school en zijn verplicht om vanuit huis hun schoolwerk te doen. Ze hebben opdrachten kregen, zodat ze niet achter komen te lopen met school.

land van laaf
De kinderen in het Land van Laaf werken thuis

De leerlingen in het Land van Laaf zijn dan nog wel blij dat ze voor school het een en ander kunnen doen, maar ze missen toch wel de aandacht die ze normaal kregen van al die mensen die voor het raam van hun school kwam staan. Maar nu? Af en toe een vogeltje wat op de vensterbank voor het raam komt zitten of een eekhoorn die voorbij loopt.

“Het is nog nooit zo rustig geweest in de Efteling”, vertelt Klein Duimpje die het helemaal niet meer leuk vind, want zelfs de Reus wordt niet meer wakker als hij aan zijn laarzen zit. “Het is saai en daardoor verveel ik mijn eigen te pletter. Iedereen is snel gepikeerd” gaat hij verder, “Van de week wilde ik even wat anders proberen, maar werd Karen boos toen ik haar Rode Schoentjes wilde lenen.”

Klein duimpje en de Reus
Klein Duimpje en de Reus

Ook de Heks, Hans en Grietje zijn verdrietig, want door het hamsteren van de andere bewoners van de Efteling, zien ze het snoephuisje met de dag kleiner worden. “Dadelijk hebben we gewoon geen dak meer boven ons”, vertelt Grietje met tranen in haar ogen.

Het is onrustig in het Sprookjesbos, de sfeer is niet zo vrolijk als ze gewend zijn met de spelende kinderen. Het doet de bewoners dan ook pijn om dit alles aan te moeten zien. Het is stil, ontzettend stil in het hele pretpark.

Tijdens het crisisberaad wat gisteravond werd gehouden door alle bewoners van de Efteling werd de angst ook uitgesproken. Men is bang dat door bezuinigingen, vanwege de lage inkomsten nu, het pretpark misschien wel flink gaan inslinken. Terug naar hoe het vroeger was, alleen nog maar een Sprookjesbos met een speeltuin erbij? Vandaag zullen diverse bewoners met de directie van de Efteling gaan praten over de toekomst van hun banen en de toekomst van het pretpark.

Laten we hopen dat het pretpark weer snel open kan/mag, zodat de bewoners weer aan het werk kunnen……

12 Replies to “Crisis in de Efteling”

  1. Hihihi, wat heb ik zitten lachen met dit bericht. Heb je echt leuk gedaan Corné. Dit kunnen we allemaal wel gebruiken, van deze soort leuke grappige berichten. Keep up the good work!

  2. Wat heerlijk dat jij bij de mensen nog wat vrolijkheid brengt door zo’n onzin bericht. Bedoel ik niet verkeert hoor, want ik heb smakelijk zitten te lachen. Gewoon heerlijk hoe je dit bericht hebt geschreven. Echt gaaf!!!
    Van mij mag je vaker zo’n geweldig verhaal schrijven. Het maakt mij aan het lachen hoor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.