Vanaf 10 oktober 2020 is de Corona-app in heel Nederland te gebruiken. Elkaar op de hoogte houden door en van de mensen in je omgeving. Even naar de appstore op je smartphone, downloaden en installeren maar. Kleine moeite en je helpt er andere in je omgeving mee en wellicht geeft het jezelf ook een goed gevoel. Of ben ik nu te optimistisch?

Er blijkt flinke weerstand te zijn tegen deze app, zeker uit de hoek van de complottheorie-denkers en mensen die helemaal klaar zijn met de corona-maatregelen. Een van de grootste argumenten die men dan heeft, is dat je privacy geschonden wordt, althans schrijven veel van die mensen op hun facebook met hun Android-phone of iPhone.

Oja, drie bedrijven die de privacy van hun gebruikers hoog in het vaandel hebben staan, als het gaat om geen persoonlijke gegevens te gebruiken van de gebruikers. Ja, oké, ik snap hem. Dus mensen willen de corona-app niet gebruiken vanwege privacy.

Dus die hebben ook altijd hun smartphone uitstaan? Die gebruiken helemaal geen internet? Oja, die mensen die het hardst op facebook roepen dat hun privacy erg belangrijk is. Ja, ik snap hem echt hoor….

Privacy Corona-app

Dus die mensen hebben er moeite mee dat in de corona-app wordt aangegeven dat je privacy altijd is beschermd. Dat niemand weet wie je bent en dat niemand weet waar je bent?

En dat is wel wat Google, Facebook en Apple je kan garanderen? Oké, ja! Nu wordt het mij heel duidelijk waarom deze mensen de Corona-app dan inderdaad niet op hun telefoon willen…

Het was even zoeken, maar snap het nu echt hoor.

En toch heb ik het gedaan…

Ondanks dat ik ook Corona-moe ben en ik echt begin te balen van al die corona-maatregelen, heb ik toch besloten om de corona-app te installeren op mijn privacy-veilige Android-telefoon. Wat voor kwaad kan het?

Ik krijg meldingen als ik met mensen in aanraking ben geweest die corona hebben, mits ze ook de app gebruiken. En mocht ik zelf toch onverhoopt de besmetting oplopen en positief getest worden, gaat er via de app toch een melding uit als mensen bij mij in de buurt zijn geweest.

Dus wat voor risico loop ik om de app te gebruiken? Ben ik dan echt bang dat mijn privacy in het gedrang komt?

Als ik daar echt bang voor ben, moet ik gewoon géén smartphone of internet gebruiken. Zo simpel is dat eigenlijk, je smartphone vernietigen en zonder dat ding door het leven gaan…

Maar ja, vele van ons vinden het leuk om berichten van andere te lezen, uit nieuwsgierigheid. Vele onder ons vinden het gewoon super leuk om elke dag een selfie te plaatsen. Moet allemaal kunnen hè, ik ben daar niet op tegen, gewoon lekker doen wat je wil doen. Als ik het niet wil zien, dan kijk ik gewoon niet, simpel toch!

Maar lieve mensen, ga a.u.b. niet liggen muggenziften over je privacy als je met je smoel ook op facebook of waar dan ook staat. Als je in zee gaat met bedrijven als Google, Apple, Samsung of Facebook/instagram, ligt je privacy gewoon op straat. Wat maakt zo’n corona-app dan nog uit?

Er moet iets gebeuren..

En ik denk dat de meeste het wel met mij eens zijn, dat er iets zal moeten gebeuren, gezien de ziekenhuisopnames weer flink aan het stijgen zijn, de IC’s weer langzaam volstromen en dat men al spreekt over dat reguliere zorg omlaag geschroefd moet worden om de tweede corona-golf te kunnen bestrijden.

Ik heb het sterke vermoeden dat er komende week echt drastische maatregelen genomen gaan worden, waar wij Nederlanders echt niet blij van gaan worden. Geen intelligente lockdown deze keer, maar ik verwacht een complete lockdown. En nu het amateurvoetbal zelf heeft aangegeven vrijwillig tijdelijk te willen stoppen met o.a. 3 weken geen competie, denk ik dat het Kabinet dit ook wel eens kan oppakken om de sport in zijn totaal weer voor een aantal weken plat te gooien.

Ik weet het ook niet wat er gaat volgen, maar ik ben er wel bang voor dat maatregelen harder zullen gaan worden dan in het begin van de Corona in maart dit jaar.

Maar we moeten het afwachten, maar ik heb er een hard hoofd in!

8 Replies to “Heb jij hem al, de Corona-app?”

 1. Ook ik heb hem gewoon geïnstalleerd en ga er gewoon vanuit dat alles werkt hoe het hoort te werken.
  Ik zie het meer als mijn burgerplicht om andere ook te helpen.

 2. Bang voor privacy is een smoes. De grote Google, Apple enzovoorts weten alles van je, zoals jij al zegt.
  Er is veel napraterij.

 3. Ik heb hem er ook opstaan maar dan voor België.
  En deze die er bezwaar tegen hebben vergeten dat Google tijdlijn ook het nodige bijhoudt

  Aum Shanthi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.