In januari 2018 was ik van start gegaan met het trainen bij Basic-Fit. Het was zwaar, maar ik had een doel, wat ik uiteindelijk wel heb gehaald. Maar in december 2018 raakte ik toch de motivatie wat kwijt…

Even wat rustiger aandoen, ik was al 11 maanden aaneengesloten flink aan het fitnessen, met een goed resultaat. Maar even wat weekjes rust was niet verkeerd, vond ik. In het begin van het jaar wilde ik de draad weer oppakken, maar het was ineens veel te druk geworden in “mijn sportschool”.

Natuurlijk is het dan een slap excuus om te noemen dat ik o.a. doordat het drukker was geworden op de Ringbaan Noord te Tilburg bij Basic-Fit. De toegenomen drukte was de oorzaak dat de vestiging in de Heuvelpoort voor verbouwing dicht was. Door de drukte kon ik niet meer mijn eigen rondje draaien, niet de apparaten pakken waar ik normaal ook op trainde. Ik moest vaker wachten en dan raak ik de motivatie kwijt en kijk er dan toch tegenop om naar de sportschool te gaan.

Waarom Ringbaan Noord en niet een andere vestiging? Tja, als je ergens goede aard hebt, dan blijf je daar hangen. Het personeel op deze vestiging is super gezellig, nooit chagrijnig. Je wordt gewoon persoonlijk bij je voornaam aangesproken. Dat is toch gaaf. Natuurlijk ook omdat ik daar 2 á 3 per week naar toe ging, dus je bouwt wel een bepaalde band op met degene die je daar dan vaak ziet.

Maar ga het een deze dagen weer oppakken! Waarom juist nu? Tja, wat kilo’s weer aangekomen en las deze week dat de vestiging aan de Heuvelpoort weer opengaat. Dus zal het op de Ringbaan Noord weer wat rustiger gaan worden en dan hoop ik de motivatie weer te pakken te krijgen.

Tevens merk ik dat sinds ik minder aan het fitnessen ben ook eerder kleinere blessures oploop tijdens het badmintonnen. Ik had bijna een jaar lang geen last van grotere blessures. Maar onlangs toch weer een scheurtje opgelopen in de kuitspier tijdens het badmintonnen. Ik merk zelf dat mijn lichaam toch wat minder fit aan het worden is. Dus tijd voor actie!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *