De wat ouderen onder ons kennen het vast nog weg, dat er werd aangebeld en dat je bij de voordeur kwam en als je die opendeed er niemand voor de deur stond. Verdorie, die rotjochies weer, weer aan het belletje trekken.

Maar vergis je niet hoor, tegenwoordig zijn er nog steeds van die rotjochies die belletje trekken en dan hard weglopen. Voordeel is wel dat ze dan iets bij je voordeur laten staan, meestal dan een pakketje. En wat zou er dan inzitten? Tja, in deze donkeren dagen zo net voor Sinterklaas, zouden het zomaar de Zwarten Pieten kunnen zijn die wat hebben achtergelaten, hij was tenslotte al in het land.

Oja, ik ben nog van de oude stempel, dus voor mij zijn Pieten nog steeds Zwarte Pieten, macht der gewoonte, noemen ze dat wel eens. Tradities krijg je niet zomaar uit de mens hè.

Macht der gewoonte

“Macht der gewoonte” omschreven als de moeilijkheid om een gewoonte te veranderen. Je denkt er niet bij na, daarom vergt bewust veranderen ook energie.

Maar goed, waar was ik gebleven? Oja, het belletje trekken. Dus die bestaan nog, en weet je waar ze werken? Nee? Bij DHL!! Ja, echt waar. Vandaag ook weer, zo rond de klok van ca. 15:45 uur werd er op de deurbel gedrukt. Dus niets vermoedend loop ik naar de voordeur, ik verwachte immers niemand, doe open en….

Ja hoor, die rotjochies weer. Ooh, kijk eens, er staat een pakketje voor de deur. Nee, niet waar hè. Bezorgd door DHL! De chauffeur was weer eens te lui om te wachten tot de deur werd geopend en is met piepende banden al in een andere straat.

Als ik dan terug kijk op mijn camera, zie ik dat het zo’n type kerel was, die je vaak ook zit zitten ergens in het park ofzo, op de leuning van de bank en die dan heel geïnteresseerd aan je vraagt “Wat nou, wat nou, wat jij kijk naar mij?” Zeer leergierige gasten en ook deze DHL pakketbezorger had zo’n uiterlijk. Ik zeg niet dat hij in het park o.i.d. rondhangt, kan ik ook niet beoordelen en doe dat dan ook niet, maar hij had van die looks, snap je…

Nieuwe slogan van DHL!!

Ben jij goed in belletje trekken en dan ook een kei in het hard weglopen? Dan zoeken wij jou!! Solliciteer vandaag nog en rijd morgen al in een dikke gele bus rond. Wij hebben “jouw” nodig!!

En weet je, bij bezorgers als PostNL, DPD of Budbee heb ik dat helemaal nog niet meegemaakt. Deze wachten netjes tot de deur opengaat en overhandigen dat netjes het pakketje aan je. Zoals het hoort!

Wat nou als het pakketje dat door DHL bij de deur wordt gezet wordt weggehaald door andere die ook hard kunnen wegrennen? Hoe gaan we dat dan oplossen? Want klagen heeft blijkbaar géén zin bij DHL, want het blijft steeds gebeuren. Daarom ook deze klaagzang op mijn website in deze blog. Wie niet luisteren wil….

Dus ja DHL, gaan we hier wat aan doen? Zijn er meer mensen met deze klachten over de belletje trekkers die pakketten bij de voordeur laten staan, terwijl ze al zijn weggerend? Ben ik ook wel eens benieuwd naar. Laat maar weten, in de berichtenbox onder deze blog.

6 Replies to “Belletje trekken”

 1. Dat is inderdaad wel zo met DHL. Leggen gewoon het pakketje voor de voordeur en gaan er meteen weer van door. Belachelijk gewoon, omdat ik al een keer heb gehad dat ik een discussie met DHL heb gehad over een pakketje wat ik niet heb gehad en ze wel blijven beweren dat het is afgeleverd, er was zelfs voor getekend.

  1. Dat er door een pakketbezorger zelf eens ondertekend is, heb ik meegemaakt bij PostNL, twee keer zelfs al. Waarbij één keer zelfs met een aangetekende brief. Meteen een klacht ingediend en dan krijg je te horen dat ze er werk van gaan maken, maar een terugkoppeling wordt nooit gegeven.
   En wij zijn 99% in de gevallen thuis om pakketjes aan te nemen. Daar houden we ook rekening mee als we iets bestellen. Onze buren daarin tegen niet, die zijn bijna nooit thuis als er iets afgeleverd moet worden bij hen. Dus ben ik daarmee ook gestopt om een opvangcenter voor hun pakketjes te worden. Ik wil best eens iets aannemen, maar soms gewoon dagelijks gaat mij echt te ver. Daarom kan ik wel de frustratie soms begrijpen van pakketbezorgers, dat men weer voor een gesloten deur staat, vaak bij dezelfde huizen. Maar dan nog mogen ze het niet zomaar voor de deur zetten en zeker geen handtekening plaatsen dat het is afgeleverd.

   1. O, echt? Dat een postbezorger een aangetekende brief heeft getekend voor ontvangst die aan jou was gericht? Meteen opstaande voet ontslaan zo’n man of vrouw. Misschien wilde jij die brief niet eens in ontvangst nemen, dat recht heb je ook namelijk. Gaat soms echt te ver met de postbezorgers.

  1. Ik ben ook niet roomser dan de Paus, ik heb dat vroeger ook zeker gedaan. Maar ik liet geen pakjes bij de deur liggen hahaha

   Maar vroeger haalde we zeker meer kattekwaad uit dan men nu doet. Ze hebben het veel te druk met de telefoons.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.