Ik verbaas mij steeds meer over het soort programma’s er tegenwoordig worden gemaakt en worden uitgezonden. Het heeft niets meer te maken met hoogwaardige programma’s maken, want de Nederlandse televisiekijker wil dat blijkbaar niet meer, maar heeft liever aanstellende mensen die zich belachelijk gedragen op televisie.

Neem het programma Chateau Meiland. Ik vind die Martien Meiland een belachelijke man, die alleen maar aandacht trekt met gillen en zich overdreven gedraagt. Dat is toch gewoon een walgelijk programma om te zien. Heeft niets meer te maken met hoogwaardige programma’s maken. Maar blijkbaar wil kijkend Nederland zoiets zien. Ik kan er echt niet naar kijken, wordt er kotsmisselijk van. En zo’n walgelijk programma krijgt dan nog een televizier ring als beste programma. Hoe ver kunnen we zakken?

Met alle respect voor de homo’s hoor, maar het lijkt dat je tegenwoordig het wel moet zijn om nog iets te kunnen bereiken op televisie. Niets mis mee hè, dat homo’s ook succes hebben, want het zijn ook mensen net als iemand die hetero is. Voor mij allemaal gelijk. Maar het hoeft er ook weer niet af te spatten. Gedraag jezelf als een ander, waarom overduidelijk laten zien dat je homo bent? Nogmaals, ik heb absoluut niets tegen homo’s. Ik respecteer iedereen zoals hij/zij is, we zijn allemaal mens.

Veel programma’s hebben in mijn ogen niets meer te maken met een fatsoenlijk programma maken. Maar ja, grotendeel van de kijkers waardeert het blijkbaar, gezien deze programma’s goede kijkcijfers hebben. Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind er geen bal aan. En dan heb ik het nog niet eens over de programma’s gehad waarin BN’ers zich graag in de kijker zetten met ijsdansen, koken, schoonspringen, pottenbakken, etc. Want dat blijkt voor veel kijkers ook nog eens geweldige televisie te zijn. Vandaar dat ik steeds vaker zenders als Discovery, National Geographic en History heb opstaan. Daar komen tenminste met regelmaat nog wel leuke programma’s op waar je nog wat van kan opsteken.

En anders gewoon lekker bingewatchen via Netflix, dan kun je zelf bepalen wat je wil zien. Het aanbod wordt steeds beter, de kwaliteit van beeld en geluid wordt daarbij ook nog eens steeds beter aangeboden, zoals HDR en Dolby Atmos. Ik kijk niet vaak meer reguliere tv. Je betaalt er redelijk wat voor, maar het aanbod wordt steeds slechter.

Dan is de vraag: “Wat gaat het de komende jaren nog brengen op televisie?”

3 Replies to “Belachelijke TV-programma’s”

 1. Ik vind het wel leuk om te kijken. 🙂
  Maar snap jullie wel hoor, je moet er wel tegen kunnen hoe die Martien zijn eigen gedraagt.

 2. Mee eens! Die Martien is een grote aansteller. Maar ja, hij lacht zich de billen uit de broek met al dat geld wat hij er mee verdient.

  En het aanbod op televisie wordt steeds slechter. Slechte programma’s, het een lijkt op het ander. Weinig variatie op de zenders zoals SBS en RTL.

  Dan ben ik toch blij dat ik Netflix heb hihihi

 3. Ik ben het daar zo mee eens hè, dat programma’s als Chateau Meiland belachelijke televisie is. Ooit één aflevering van gezien en was er meteen mee klaar. Misselijkmakende televisie gewoon!!

  Het is dat ik een compleet pakket (inter/TV/bellen/mobiel) bij mijn internetprovider moest afnemen om van een financieel voordeel te kunnen profiteren, maar liever zou ik zien dat ik de zenders zelf mocht samenstellen, dan vielen er een hoop zenders af die ik niet in mijn pakket zou willen. Maar dat is helaas nog niet mogelijk bij de internetproviders. En als je een bepaalde zender wel wil kijken, hebben ze dat weer zo ingedeeld dat je een extra pakket moet pakken om nog meer geld van je af te troggelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.