De laatste tijd zie ik steeds vaker, vooral bij jeugdspelers, dat er niet de juiste schoenen worden gebruikt bij het badmintonnen. Zo zie ik steeds vaker dat er bijvoorbeeld Skechers worden gedragen tijdens het badmintonnen. Niet dat dit slechte schoenen zijn, maar de meeste Skechers die ik zie hebben geen indoor-zool.

De witte zolen van deze schoenen zijn zacht en hebben nauwelijks tot geen grip op de sportvloer met het badmintonnen. Vaak zie je de jeugdspelers (door)glijden op de sportvloer, terwijl men aan het badmintonnen is. Dat is vragen om blessures.

Ik begrijp ouders soms wel hoor, want alles wordt steeds duurder, dus ook een goede sportschoen. Maar zie het als de autobanden onder je auto. Als je met zomerbanden door de sneeuw rijd heb je minder grip en glijdt je makkelijker door. Een zomerband is immers niet gemaakt om met vorst en/of sneeuw te rijden. Je kan er dan wel mee rijden, maar het is minder veilig. Zo is dat ook met bijvoorbeeld badmintonschoenen.

Je hebt vele type sportschoenen. De een is gemaakt om te rennen, de ander weer om te basketballen en natuurlijk zijn er ook schoenen die speciaal gemaakt zijn om te gaan badmintonnen.

Yonex Badmintonschoen

Merken als Yonex, Forza, Kumpoo en Victor, al zijn er genoeg meer merken te noemen, zijn speciaal gemaakt om een goede grip te hebben op sportvloeren, je de juiste grip en stevigheid te geven als je aan het badmintonnen bent. Een schoen die is gemaakt voor fitness o.i.d., is alles behalve geschikt om mee te gaan badmintonnen. De schoen geeft niet de juiste steun en demping bij het badmintonnen en de schoen geeft je niet de juiste grip met de sportvloer. Dus is de kans heel groot dat je blessures oploopt. denk hierbij aan blessures aan enkels, knieën en heup. Zelfs je rug kan met verkeerde schoenen blessures oplopen.

Het is daarom raadzaam dat je de juiste schoen koopt voor de sport die je beoefend. Laat je niet verleiden door de prijs, maar kies een schoen die bij je past i.c.m. de sport die je beoefent. Let hierbij ook op je lichaamsbouw. Ben je wat zwaarder, dan dient de schoen steviger te zijn en een betere demping te hebben. Zoek je voor het badmintonnen schoenen, kijk dan ook voornamelijk of de schoen een indoor-zool heeft.

Dus ouders! Ben zuinig op je kinderen, zorg dat ze de juiste schoen hebben voor de sport die ze beoefenen. Zo blijft uw kind langer blessurevrij. Maar ook voor uw zelf, als u schoenen koopt voor het sporten. Laat u goed adviseren door de specialist.


BadmintonWorld Bespanservice
Advertentie: BadmintonWorld Bespanservice

4 Replies to “Badmintonschoenen”

  1. Is het nu een feit of een fabel dat onder een goede badmintonschoen een cirkel moet zitten onder de voorvoet? Vroeger werd dat altijd gezegd, maar volgens mij zie je dat niet meer onder de hedendaagse badmintonschoenen.

    1. Zoals jezelf al aangeeft Jennifer, zat deze vroeger vaak wel onder een sportschoen. Maar dat is echt wel achterhaalt en zie je deze cirkel niet meer onder indoor- en badmintonschoenen. Veel badmintonschoenen hebben tegenwoordig een honinggraad (Hexagon) structuur voor nog meer grip op de sportvloer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.