Het moet nu toch maar eens over zijn, dat Amerikanen ons Nederlanders steeds belachelijk maken, met o.a. Double Dutch en een Dutch Party. Ik voel er mijn eigen echt door gediscrimineerd en vernedert. Dit moet stoppen, ik ga er een demonstratie voor organiseren, want dit kan echt niet meer….

Je zou nu denken dat de Corona mij naar de bol is gestegen, als ik het bovenstaande echt zou menen. Waar zou ik mijn eigen dan toch druk over maken, het zijn toch maar uitdrukkingen of hoe men iets al jaren noemt? Nou precies dat! Het zijn maar benamingen die door de mensen ooit zijn verzonnen, net als namen van producten. Bijvoorbeeld bloemen die men Afrikaantjes noemt, want daarover verbaasde ik mijn eigen gister bij het lezen dat men in Winterswijk een andere naam gaat geven aan Afrikaantjes. Hoezo? Voelen die kleurrijke bloempjes zich gediscrimineerd omdat ze worden vergeleken bruine mensen? Ooh…ik mag vast ook geen bruine mensen meer zeggen. Tja, hoe moet ik deze dan omschrijven?

Hoe zou men in bijvoorbeeld Suriname een blank persoon omschrijven? Ik vermoed als blanke persoon! Of zou het een persoon zijn zonder kleur? Hoe moet je iemand dan anders omschrijven? Maar als we dan toch bezig zijn, dan wil ik ook hebben dat iedereen maar beweert dat als het hard regent en er flinke water overlast is, om ons blanke steeds de schuld te geven, want blijkbaar steeds alles blank. Ook wil ik dat de blanke lak uit de schappen van de bouwmarkten gehaald wordt en de blanke vla weg uit de schappen van de supermarkten.

Sorry hoor, als ik mijn eigen daardoor gediscrimineerd zou voelen zit er iets niet goed in mijn hersens, dan is die grijze massa in mijn schedel helemaal van slag, ik ben het padje kwijt geraakt.

Ik heb mijn eigen steeds afzijdig gehouden van de discussies over protesten die over kleuren gaan, want volgens mij zijn we allemaal gelijk, maar gedragen we ons eigen niet als gelijken.

Ooit waren we allemaal wit, op het moment dat we als dikkop naar het eitje zwommen…

Ik vind het overigens wel erg als mensen elkaar kwetsen, elkaar pesten en proberen te vernederen. Zeker als meerdere mensen zich richten op één persoon of op één bepaalde groep in onze samenleving. En helaas heeft daar de social media alleen maar een slechte invloed op, gezien daar alles maar wordt opgeflikkerd en gedeeld zonder dat men vaak de echte kern van het verhaal kent.

Maar de mensheid is echt de weg aan het kwijtraken als we Afrikaantjes geen Afrikaantjes meer mogen noemen, als Zigeunersaus ineens geen zigeunersaus meer heet. Dat zijn gewoon namen die men ooit heeft meegegeven en heet het zo, zonder dat daar discriminerende gedachtes achter zitten. Zo zal het bij mij altijd de negerzoen blijven, daar ben ik mee opgegroeid en ik heb dat nooit in verband met een zoen van een neger. En het gekke was, bij mij zat vroeger een Surinaamse jongen in de klas en die vond ze heerlijk.

Ik persoonlijk denk dat je je eigen er pas aan gaat storen als je je eigen er ook echt druk over maakt. Als je over alles gaat nadenken en er iets achter gaat zoeken, dan wordt het storend voor je en heb je ook geen leven meer. Een klein voorbeeld daarvan, wat helemaal niets met kleur heeft te maken…. Ik woon vlakbij het vliegveld Gilze-Rijen, waar tegenwoordig de Apache helikopters gestationeerd zijn en met regelmaat overvliegen. Ik vind het geweldig om te zien, ik zie het niet als last, want ik stoor er mijn eigen niet aan, ook niet als ik lig te slapen. Terwijl er een hoop mensen in de wijk zich groen en geel ergeren aan die helikopters als ze komen overvliegen. Voor deze mensen is het dan ook echt een last aan het worden, omdat ze zich er aan storen. En hallo! Was dat vliegveld er niet eerder dan dat jij er ging wonen? De wijk is pas 35 jaar oud en het vliegveld al heel wat ouder.

Laat je omringen door positieve mensen.

Negatieve mensen halen de kleur uit je leven.

En dat is ook zo met discriminatie en racisme, je voelt je eigen pas gediscrimineerd als je je eigen er druk over maakt, als je het niet naast je neer kunt leggen. En ik haal het toch maar even aan, Zwarte Piet zal voor mij altijd Zwarte Piet blijven, geen roetveeg piet of wat dan ook. Dat is ook weer iets wat traditie is en ik mee opgegroeid ben, ik weet niet beter en ik heb Zwarte Piet nooit vergeleken met die donkere man die ik bijvoorbeeld in de supermarkt of op straat tegen kwam. Dat waren twee verschillende personen.

Maar goed, ik ga die discussie niet aan, want de anti-groeperingen hebben altijd wel een weerwoord, al dan niet discriminerend onderbouwd, waar je dan toch geen fatsoenlijk gesprek mee kan voeren. Want vaak is dat zo, met mensen die demonstreren en/of anti-iets zijn, willen, zullen en moeten gewoon gelijk hebben, ze schreeuwen om aandacht om gelijk te krijgen. En als je er dan tegen ingaat, dan ben jij een klootzak, want jij snapt het en hen niet. Dan ben jij degene die discrimineert, omdat je hen niet gelijk geeft.

Iedereen mag van mij een mening hebben, echt waar. Je mag ook zeker respectvol demonstreren als je reden goed is onderbouwd, helemaal niets mis mee. Maar helaas zwichten we met z’n alle voor een kleine minderheid die lopen te schreeuwen omdat iets echt niet meer kan in deze tijd. Maar waarom kan het dan niet meer in deze tijd om Zwarte Piet ook gewoon Zwarte Piet te noemen? Ik vermoed dat 99% van de personen die tegen Zwarte Piet zijn zelf hebben genoten van het leuke kinderfeest. Dat ze het geweldig vonden dat men cadeaus kregen van Sinterklaas en Zwarte Piet, dat ze met spanning hun keeltjes schor zongen bij die roetkachel in de huiskamer.

Maar terwijl ik hier, met mijn kopje zwarte koffie zit en mijn jodenkoek in de hand, op internet mijn eigen echt zit te verbazen over het feit dat men in Winterswijk toch echt een klap van de molenwiek hebben gehad, omdat men serieus aan het nadenken is om Afrikaantjes een andere naam te gaan geven. Gelukkig las ik er wel bij dat de groenbeheerder op het idee was gekomen om de planten bij hun wetenschappelijke naam te gaan noemen. Want stel je voor zeg, dat ze die bloempjes Amerikaantjes had genoemd, dan hadden we weer ruzie met die hamburger daar in de U.S.A., die gelukkig Dutch Party’s en Double Dutch nog niet heeft verboden.

Ik ben er allemaal niet zo mee bezig, met het racisme en discriminatie. Ik heb altijd al “andere” Nederlanders om mij heen gehad, opgegroeid met de gastarbeiders welke toen vaak van Marokkaanse afkomst waren. Tegenwoordig redelijk wat Indo’s om mij heen, heerlijk volk en super lekker eten. Ik heb altijd wel in een buurt gewoond waar meerdere nationaliteiten bij elkaar woonde, je kan wel zeggen dat ik multicultureel ben opgegroeid.

En weet je, dat ik mijn eigen vaak meer erger aan die domme Hollanders die zich nergens kunnen gedragen. Kijk op vakantie, je schaamt je toch de ogen uit je kop als die achterlijke kaaskoppen ’s morgens naar het ligbedje rennen omdat ze het beste plekje willen hebben en omdat ze daar elke dag liggen? Of ongegeneerd lopen te schransen bij het buffet omdat het onbeperkt eten is. Ik snap zulke malloten niet. Hebben die dan totaal geen opvoeding van huis uit meegekregen?

Mensen moeten eens wat vaker in de spiegel kijken, als ze zichzelf nog recht in de ogen aan durven te kijken……

Ik denk wel dat alles gaat en staat met hoe jezelf in het leven staat, welke normen en waarde die je van huis hebt meegekregen. Acceptatie en respecteren, daar draait alles om en daar gaat het vaak allemaal mis. Mensen moeten eens wat meer van elkaar gaan accepteren, niet moeilijk doen omdat iets in het verleden een naam heeft meegekregen. Daarom snap ik al de mensen niet die alleen maar #blacklivesmatter als tag gebruiken, volgens mij is het toch echt dat iedereen en elke kleur meetelt op deze wereld, of je nu geel, groen, bruin, rood of welke kleur dan ook bent, of je nu hetero, gay, bi, transgender of welke soort dan ook bent, iedereen telt mee en is onderdeel van deze aardkloot en verdient respect.

Dus laten we er iets moois van maken en elkaar het leven niet proberen zuur te maken. Accepteer dat de een Zwarte Piet een geschikte gast vind en dat de ander het niet erg vind om door zijn beste maat Pinda genoemd te worden. Het doet er niet toe hoe je elkaar noemt, zolang je maar respect voor elkaar hebt. Ik heb onlangs een sleutelhanger aan mijn beste maat gegeven met de tekst “You’re my favorite asshole” en met trots draagt hij die aan zijn sleutelbos. Dat is waar het omgaat, elkaar accepteren en respecteren!

One Reply to “Amerikanen moeten stoppen met Double Dutch”

  1. Mooie blog weer hoor Corné. In het begin vroeg ik mijn eigen af (door de titel) waar dit heen moest gaan hihihi
    Maar duidelijk, heel goed hoe je het zeg All Lives Matter! Eens!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.