Ondanks dat het vakantie is, heb ik toch wel wat tijd om aan mijn websites te werken. Ook dat is een stukje ontspanning op de dagen dat het regenachtig is, zoals vandaag de regen de overhand heeft. Dan even de tijd om wat dingen aan te passen op mijn websites en de nodige plugins weer updaten.

Al jaren bouw ik websites als hobby, waar ik ook gestart ben in HTML-codes schrijven om je website te vullen. Daarna de overstap gemaakt naar Joomla, waar ik simpele websites in bouwde maar ook webshops. Maar sinds de overstap naar WordPress moet ik toch wel zeggen dat ik nu toch wel de software heb gevonden waarmee ik graag werk.

WordPress heeft voor mij veel toegevoegde waarde bij het opzetten van een website. Ik ben er dan zeker eerlijk in dat ik het geen website bouwen meer kan noemen, maar dat je enkel bezig bent met inrichten. Het is voor iedereen dan ook toegankelijk geworden om een leuke website te bouwen.

Van Prestashop naar Woocommerce

Ook op het gebied van webshops bouwen heb ik diverse platformen gebruikt. Ooit simpel begonnen in eCommerce, een van de eerste software die gratis gebruikt kon worden om een webshop op te zetten. Daarna de overstap gemaakt naar Prestashop, waarna ik al snel de overstap maakte naar Woocommercee (i.c.m. wordpress)

Zo heb ik mijn eigen webshop van BadmintonWorld Bespanservice een jaar geleden helemaal overgezet naar Woocommerce. Ik vond Prestashop niet slecht, maar Woocommerce geeft mij toch net wat meer flexibiliteit om mee te werken. Maar voor zowel bij Prestashop als Woocommerce moet je zo nu en dan wat plugins kopen om het net weer een niveau hoger te brengen, nog professioneler maken voor een nog betere klantvriendelijkheid. En dat kan geld kosten, maar dat weet je als je ondernemer bent.

En deze week dan uiteindelijk de B2B-shop (Business to Business webshop) voor Redclear Nederland online gezet. Een webshop voor bedrijven en verenigingen die het merk Redclear willen inkopen. Dus net weer wat anders invullen op de achtergrond dan als het om particuliere verkoop gaat.

Dus in totaal heb ik vier websites die ik onderhoud.

Subpaginas van mijn kinderen

Naast dat ik zelf natuurlijk deze website heb, waar ik met regelmaat wat op schrijf, onderhoud ik natuurlijk ook nog de websites van mijn dochter en zoon, die een stuk minder actief zijn op hun websites. Helemaal niet erg natuurlijk, iedereen zijn/haar ding natuurlijk.

Ze zijn niets verplicht, maar de berichten die ze hebben geplaatst zijn hartstikke leuk. Zo richt mijn dochter zich wat meer op fotografie en mijn zoon wil wat meer actie op zijn website brengen. Alles heeft zijn tijd nodig om iets leuks te bouwen.

En als hun websites blijven zoals ze nu zijn, dan heb ik daar ook alle vrede mee. Maar zal ze zeker niet verwijderen omdat ze minder actief zijn. Nee, het is juist leuk om over een tijdje terug te kijken wat ze destijds hebben gemaakt.

En toch trekken de websites van mijn kinderen een leuk aantal bezoekers. Super trots op ze!!

Nog drie weken te gaan…

Maar verder geniet ik zeker wel van mijn vakantie en als er dan dagen zijn waar de regen de overhand heeft dan vullen we die dag net iets anders dan de dagen dan de zon heerlijk schijnt. Ook met regen kun je gewoon genieten van je vakantie en genoeg dingen wat kan als het regent.

Het belangrijkste is dat we genieten van en met elkaar, genieten van de kleine dingen in het leven. Simpele dingen als een lekkere lunch buiten de deur is al genieten voor mij. Een lekker biertje drinken met je vrienden….

Er is zoveel te verzinnen! Afgelopen week meerdere malen de fiets gepakt om lekker te gaan fietsen met het heerlijke weer. Samen met mijn vrouw een leuke rit gemaakt van ca. 25km, waarbij we van het weer en van de mooie omgeving hebben genoten. Genieten…!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.