Op zaterdagavond rond 19:00 uur weer te horen krijgen dat alles weer op slot gaat, dan zoekt de moet in je schoenen hoor. Waar hebben we dan allemaal die moeite voor gedaan met het volgen van de maatregelen en je eigen laten vaccineren, waarbij we toch weer terug zijn bij af?

Op een paar dagen na, gaat Nederland precies een jaar later weer op slot. Op 14 december 2020 kregen we toen te horen dat Nederland vanaf 19:00 uur op slot ging. Niks mocht er meer, alleen de essentiële winkels mochten nog open blijven onder bepaalde voorwaarde. Op dat punt zijn we nu weer beland!

En dan zo abrupt, dat overdag de geruchten gaan dat er een harde lockdown kan komen en ’s avonds ook zo wordt uitgevoerd. Ondernemers die flink hebben ingekocht om in de drukste week van het jaar genoeg voorraad te hebben, horecaondernemers die een volle agenda hadden met de feestdagen en daar alles al voor hebben ingekocht. Alles voor niets en krijgen ondernemers weer de zware klappen te verduren.

De bevolking van Nederland wordt gestraft! Waarom? Naar mijn mening door nalatigheid en fouten van de clowns die in het Kabinet zitten. Die ons amper aankeken tijdens de persconferentie, maar zich meer richtte tot de pers die in de zaal aanwezig was. Volgens mij is met een zo’n ingrijpende persconferentie juist de bedoeling dat je het volk toespreekt en ook netjes aankijkt. Walgelijk vind ik dat dan, als je niet eens het fatsoen hebt om in de camera te kijken.

Tot 14 januari 2022 alles dicht

En als je dan krijgt te horen dat deze maatregelen tot 14 januari 2022 gelden, krijg ik daar toch een raar onderbuik gevoel van. Want ook op 14 december 2020 zei men dat het maar even zou gaan duren en heeft het ook uiteindelijk tot mei 2021 geduurd voor we weer bijvoorbeeld weer konden gaan sporten.

Toen hoopte we nog dat ons “normale leventje” weer langzaam terug zou komen. Maar uiteindelijk is het nog steeds niet normaal geweest en zitten we nu tijdens de feestdagen weer opgezadeld met een harde lockdown.

Maar waarom? Er is en zal nooit een tijd “na corona” komen, er zullen steeds weer nieuwe varianten komen en zal Covid-19 onderdeel zijn van de samenleving. Maar één van de oorzaken dat we weer in deze harde lockdown terecht zijn gekomen, is omdat de clowns in het Kabinet in 2 jaar tijd niets hebben uitgevoerd. De zorg is nog steeds ver onder de maat. En als je dan half december 2021 leest en hoort dat het nieuwe kabinet zo’n 4,5 miljard euro wil gaan bezuinigen op de zorg, slaat het ongeloof toe.

Bezuinigen op iets wat je nog steeds niet op orde hebt? Bezuinigen op de zorg die juist nu met de hele Covid-19 gigantisch onder druk staat, waar IC’s bedden te kort hebben. Dan juist moet je dat op orde brengen, zodat er weer lucht komt voor de zorg, zodat men hun werk deugdelijk kan blijven uitvoeren met minder druk.

Begrip voor maatregelen wordt steeds minder

Nadat het bekend werd dat er een nieuwe harde lockdown kwam, zag ik in mijn omgeving, vooral op de social media, de hashtag #ikdoenietmeermee opduiken. Mensen zijn het beu, mensen zijn het zat, mensen geloven er gewoon niet meer in dat wat hun wordt vertelt nog waarheid is.

Dit alles heeft puur te maken met de manier waarop er met het volk in Nederland gecommuniceerd wordt. Leugens, steeds weer iets anders zeggen en beloven. De Termen “samen” en “nog even volhouden” hebben totaal géén kracht meer.

Sommige zullen zeggen dat deze harde lockdown nog niet hard genoeg is. het land moet op slot, grenzen dicht en niemand meer binnen laten totdat de corona onder controle is. Alles gewoon kunnen doen binnen de landsgrenzen zonder dat buitenstaanders onze pret kunnen bederven of dat mensen toch gewoon op vakantie gaan en die corona weer mee terug nemen. Eigenlijk net zoiets als men in China heeft gedaan en nog doet.

Ik kan er zeker mijn eigen wel iets bij voorstellen, waarom deze mensen dat zo vinden. Er zit wel een goede gedachte achter. Niet dat deze mensen andere niks gunnen, maar willen eerst dat het in ons eigen landje op orde is.

Maar de percentage van de mensen die er totaal niet meer in geloven, geen begrip meer hebben voor steeds die maatregelen die blijkbaar ook niet helpen.

Ik hang er op dit moment tussen, ik ben er ook echt klaar mee. Ik zit er dan ook aan te twijfelen of ik die boosterprik moet gaan halen als ik het mag. Wat geeft het mij extra? Ik heb twee vaccinaties gehad en kijk wat het mij heeft gebracht…. Niets!! Want ik zit weer opgesloten in mijn eigen huis!

Lockdown badminton
Lockdown en dus ook niet meer sporten en badmintonnen

Ik kon al even niet meer badmintonnen, omdat er een avondlockdown was, vanaf 17:00 uur dat sporthallen en sportscholen dicht moesten zijn. Omdat ik nog herstellende ben van een pittige burn-out, was de sportschool de laatste dagen mijn enige vorm waar ik nog energie uit kon halen. En dan BAM! Ineens mag ik weer niets dan alleen thuiszitten, beetje wandelen en/of fietsen als het redelijk weer is, maar dan houdt het toch echt op.

Maar dat geeft mij niet de energie die ik nodig heb. Maar zal mijn eigen hier ook doorheen moeten slaan. Gaat me wel lukken, maar het was weer even een deuk die ik opliep voor mijn herstel.

Wachten op betere tijden…

We kunnen op dit moment niets anders dan wachten op betere tijden nu alles weer op slot zit. Dat we weer kunnen gaan sporten, weer leuke feestjes kunnen houden. Vooral dat, leuke feestjes heb ik al een tijdje niet meer gehad en carnaval zal in 2022 ook wel weer niet doorgaan, net zoals in 2021 het werd afgelast.

Maar ik heb het vooral te doen met de ondernemers die de grootste klappen weer krijgen. Ook ik zal het wel weer goed merken met mijn bedrijfje, want als de sporthallen dicht zijn heb ik daar direct last van.

Zou leuk zijn als we met z’n alle de ondernemers blijven steunen, Click & Collect oftewel online kopen en het ophalen bij de desbetreffende winkel. Laten merken dat we ze niet vergeten zijn tijdens deze harde lockdown. En sommige zullen wel moeten, omdat niet iedereen de kerstinkopen al binnen hadden. Gelukkig kunnen deze mensen dan toch nog gebruikmaken van de service die de ondernemers nu geven d.m.v. Click & Collect.

Ook nog even mijn excuses aan Bracefox, het bedrijf waar ik een review zou schrijven over één van hun producten die ik gratis mocht testen, waar ik als tegenprestatie over het product een eerlijke review zou schrijven. Ook dat moet helaas nog even wachten, omdat ik nu niet kan gaan badmintonnen. Maar ze hebben daar alle begrip voor, maar wordt vervolgd, want als ik iets beloof voer ik het ook uit….

En door…..

Maar ondanks alles weer op slot zit in Nederland, moeten we door. Zeker nu de feestdagen eraan komen, moeten we positief blijven. Elkaar weer warmte en liefde geven, wat overigens niet alleen met de feestdagen zou moeten maar het altijd zo zou moeten zijn.

Laten we er allemaal iets leuks van gaan maken, probeer er toch een mooie en leuke kerst van te maken waar het mogelijk is. Want helaas zijn de komende dagen niet voor iedereen de mooiste tijd van het jaar.

6 Replies to “Alles weer op slot”

  1. Dat klopt wel wat je zegt, de informatie die ze krijgen klopt niet meer met elkaar en belofte worden niet nagekomen. Mensen gaan daarom afhaken…

 1. Sinds gister ben ik er helemaal klaar mee #ikdoenietmeermee

  Mensen moeten stoppen met testen, je zal zien dat de besmettingen omlaag gaan. Heb je een snotneus? Dan ben je gewoon verkouden.
  De mensen draaien door. Stop ermee!
  Zo denk ik er over hoor. Wat een ander vind of besluit te doen, is hen keus. Ik ben er klaar mee!

  1. Ik snap je frustraties. Zelf vind ik het lastig nu, wel of niet…??
   Wat zou de beste keuze nu zijn op dit moment? Ik weet het niet meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.