Tja, daar zitten we dan weer, gedeeltelijk weer opgesloten door de laatste nieuwe corona-maatregelen. Alles weer op slot in de horeca, winkels die vooruit lopen op de plicht voor het dragen van mondmaskers, mensen die weer bang aan het worden zijn dat ze corona krijgen of hebben. Waar gaan we deze keer naar toe?

Waar we naar toe gaan kun je eigenlijk wel snel invullen, want we moeten zoveel mogelijk weer thuis blijven en werken. En ook onze zuiderburen gaan weer alles op slot gooien. Ook in België gaat de horeca op slot voor minimaal 4 weken en er wordt zelfs een avondklok van 00:00 tot 05:00 uur ingesteld.

Maar in Nederland zitten we niet ver af van de maatregelen die eerder dit jaar zijn genomen, waar weer veel onduidelijkheid over ontstaat. Bedrijven en ook sportverenigingen gaan los met hun eigen interpretaties. Zo las ik vanmorgen dat er een ondernemer in de Horeca zo creatief met de maatregelen omgaat, dat hij de gasten die in zijn restaurant willen eten voor een paar uur inschrijft als hotelgasten. Want hotelgasten mogen wel gebruik maken van het restaurant.

Ik moet toegeven, het is wel heel goed bedacht natuurlijk, om zo het hoofd boven water te kunnen blijven houden. Je moet wat, maar of het daadwerkelijk toegelaten zal gaan worden door de handhaving van de corona-maatregelen? Ik denk van niet!

Ook de sport gaat plat…

En wat te verwachten was, is ook weer doorgezet, de sport gaat grotendeels weer plat, behalve…..yep, dat klote voetbal mag gewoon weer doorgaan in de eredivisie. Waarom?

Ik vind het echt belachelijk dat in de eredivisie gewoon in teamverband gevoetbald mag worden, terwijl een eredivisie hockey of handbal niet door mag gaan. Alleen omdat het beroepsvoetballers zijn? En de mensen met de horecaonderneming dan? Volgens mij hebben die hun centjes harder nodig om de hun bedrijf niet failliet te laten gaan dan zo’n voetballer die best wat wedstrijdjes kan missen met hun riante salaris.

Hup! Ook die eredivisie voetbal plat en gelijktrekken met de andere sporten. Jaja, ik ben anti-voetbal op bepaalde momenten. Maar dat krijg je toch ook als een paar voetballers voorrang krijgen op belangrijke beroepen en bedrijven in de horeca. Hallo!, het is maar een sport hoor, net als andere sporten.

Mondmasker dragen

Mondkapjes een dringend advies

En helaas moeten we er allemaal aan geloven, de mondkapjes, wat nu nog een dringend advies is, maar wel door menige winkel en bedrijf als verplicht wordt ingevoerd.

Supermarkten, bouwmarkten en andere bedrijven lopen al vooruit op de verplichting en hebben het binnen hun organisatie al verplicht gesteld als je hun pand wil betreden.

Ook ik heb mijn eigen er maar gewoon neergelegd bij de corona-maatregelen, een wat beter mondkapje gekocht, zodat het wat prettiger is om te dragen. Alleen als ik die dan draag in combinatie met mijn zonnebril en mijn hoodie, dan denk ik niet dan ik zomaar een bankgebouw in mag lopen.

Maar of ik met zo’n mondkapje op ga sporten bij Basic-Fit? Dat is nog wel iets waar ik over na moet denken. Gelukkig hebben ze bij Basic-Fit wel een onderscheid gemaakt, dat je bij cardio geen mondkapje hoeft te dragen, maar wel als je krachttraining aan het doen ben. Misschien dan met halters in je handen op de lopenband gaan lopen of op de hometrainer fietsen met die gewichten in je handen? Zou een oplossing kunnen zijn.

Gedeeltelijke lockdown blijft langer…

Ik kan mijn eigen gruwelijk gaan verzetten tegen alle corona-maatregelen, maar je schiet er zo weinig mee op. Dus blijf ik de maatregelen maar zo goed als het kan volgen, om zo niet te veel uit de maat te lopen met de maatschappij. Vorige week natuurlijk al de corona-app op mijn telefoon geïnstalleerd en nu dan ook gehoor gegeven aan de mondkapjes.

Zonder mondkapje kom je dadelijk toch nergens meer binnen, dus waarom dan tegenstrijdig gaan worden? Je hebt er je eigen het hardst mee. En als we niet te lang willen binnen zitten en eerder van onze vrijheid weer willen gaan genieten, zullen we moeten gehoorzamen.

We zullen de corona-maatregelen moeten blijven opvolgen om eerder alles van het slot te krijgen. Het is gewoon niet anders, hoe graag jij en ik het ook zouden willen.

Ik heb het vermoeden dat we tot de kerst gewoon thuis zitten en thuis zitten te werken. Dat we na in januari 2021 pas echt mogen gaan denken aan grote verruimingen van de corona-maatregelen. Ook in 2021 zullen we helaas nog vaak geconfronteerd worden met het corona-virus, dat is wat ik denk…

14 Replies to “Alles gaat op slot…”

 1. Je schrijft “mensen die weer bang aan het worden zijn dat ze corona krijgen of hebben” in het begin van dit bericht. Ben jijzelf niet bang dat je het coronavirus krijgt of hebt?

  Bedoel er niets mee hoor, maar vraag het mij gewoon af. Verder goed stuk weer. Ik lees je blogs heel graag. heerlijk die ondertoon die je vaak in je berichten hebt zitten. Ik hou er wel van.

  Ga vooral door met het schrijven van blogs.

  1. Ik pak je bericht ook zeker niet negatief op.
   Maar bang? Ik denk niet dat ik bang ben om het virus te krijgen. Het overkomt je als je het oploopt, hoe voorzichtig je misschien zelf ook bent.

   Ik zie het net als een ongeluk met de auto krijgen door de schuld van iemand anders. je kan dan zelf nog zo voorzichtig zijn, maar dat wil niet zeggen dat je geen ongeluk kan krijgen.

   Dat is met het virus ook zo. Je kan gewoon de pech hebben. Maar bang ben ik niet, wel ontzettend op mijn hoede de laatste tijd, omdat ik het gevoel heb dat het helemaal de verkeerde kant op gaat. Ik denk dat we dat ook aan ons zelf hebben te danken. Toen we meer vrijheid kregen, hebben we het massaal ook gepakt, ik denk iets meer en met nonchalance dat het bijna voorbij zou zijn, die corona. Ik heb er mijn eigen ook zeker schuldig aangemaakt.

   En nu? Ja, ik ben op mijn hoede. Ik waak over mijn gezin en probeer dat in goede banen te leiden en te houden. Thuiswerken is de nieuwe norm weer voor mij en ga nauwelijks ergens heen.

 2. Dit heb je weer mooi omschreven hoor Corné. Leuke foto hihihi, je lijkt inderdaad op iemand die de bank wil gaan overvallen. Ik zou zo niet de bank binnen lopen hoor hihihi

  Maar je raakt wel het punt, dat we waarschijnlijk tot de feestdagen de maatregelen moeten volgen en dan hopen dat we met de start van 2021 langzaam weer alles op gang kunnen gaan brengen. Maar als ik de berichten uit heel europa lees, hou ik mijn hart vast voor wat er allemaal nog gaat komen in en om Nederland

 3. Het wordt stil aan dramatisch.Zolang er geen vacinatie mogelijk is moeten we zeker alle verplichtingen goed op volgen en zeker niet denken dat wij er aan zullen ontsnappen

  1. Ik ben de mondkapjes nog niet gewoon. Ik heb ze nog niet eerder hoeven dragen dan vorige week. Hier was het nog nergens verplicht. Maar na de nieuwe persconferentie dat het “een dringend advies” is een dat het kabinet aan het kijken is of het verplicht kan gaan worden, moeten we nu op steeds meer plekken een mondkapje op.

   Ik vind het ook niet zo heel erg, het is wennen.

  2. Hier in Nederland hebben we toch nog geen mondkapjes plicht? Daarom zijn we het nog niet gewend om ze dagelijks te dragen. maar zoals Corné het zegt, het wend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.