Heerlijk, vanmorgen al vroeg weer staan trainen bij Basic-Fit. Vanaf 1 juli 2020 ben ik 3x per week aan het trainen om weer fitter te worden, gezien door de corona-maatregelen ik echt stil was komen te zitten. Dat was niet echt bevorderlijk voor mijn lichaam, gezien ik ook nog eens een echte Brabantse Bourgondiër ben, dus van heerlijk eten en drinken hou. En als je dan ineens niets meer doet aan sporten, dan groei je aardig snel dicht.

Dus was ik weer blij dat we vanaf 1 juli 2020 weer gewoon konden gaan sporten en daar meteen gebruik van gemaakt. En het werpt zijn vruchten af! Ik voel me met de week fitter worden, dat merk ik ook al met het badmintonnen.

Ben ik gefocust op het cijfertje op de weegschaal? Nee, absoluut niet! Ik ga niet dagelijks of wekelijks op de weegschaal staan. Onlangs wel even erop gestaan en zag dat ik 3 kilo was afgevallen. Maar omdat ik ook zware krachttraining doe, zal de spiermassa ook aardig aanzetten qua gewicht. En het cijfertje is niet meer dan een cijfertje. Ik wil mij gewoon fit voelen…

Jonathan trainen bij Basic-fit

Ook effect op de kinderen…

En natuurlijk is het nog steeds leuk dat ik mijn kinderen positief motiveer, zonder te pushen, dat ze gezellig met mij meegaan om te trainen bij basic-fit. Heerlijk om te zien dat zowel mijn dochter als zoontje er plezier in hebben….

Ik moet wel zeggen dat mijn zoontje tegenwoordig een echt sport-beest is geworden. Naast het trainen bij Basic-Fit, speelt hij nog actief badminton, gaat zelfs op dinsdagavond met mij mee naar het zomerbadminton bij mijn clubje BC Culemborg. Daarnaast pakt hij ook nog met enige regelmaat zijn ATB om gewoon even 1 á 2 uurtjes te gaan fietsen.

Stoppen ga ik niet doen…

En voorlopig ben ik nog niet van plan om te stoppen met trainen bij Basic-Fit. Het geeft mij de nodige energie en voel er mijn enige heerlijk bij. Ik hoef géén sixpack, want die moet je opdrinken. Ik wil gewoon fit worden en blijven, dat is mijn doel.

En natuurlijk heerlijk blijven badmintonnen! Want dat is toch wel mijn grootste passie en heb ik echt gemist in die maanden dat ik niet mocht gaan sporten door de corona-maatregelen.

En als ik mijn eigen nu al fitter begin te voelen, hoe zou dat dan over een paar maanden zijn…??

4 Replies to “Al een maandje onderweg…”

    1. Hier in Nederland zijn de fitness centra nog gewoon open. Je moet wel vooraf reserveren, zodat er niet te veel mensen tegelijk aan het sporten zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.