Ooh, daar is de mosterd…

50 jaar Abraham

Tja en dan ben je ineens 50 jaar jong geworden, de tijd is voorbij gevlogen en dan ineens val je in de groep waar men zich Abraham mag noemen en dan blijkbaar ineens weet waar je de mosterd moet halen. En weet je? Het doet echt geen zeer om 50 te worden, het is maar een cijfertje. Grijze haren heb ik niet en geniet elke dag van het leven.

50 jaar, waar is de tijd gebleven? Een tijd vol ups-and-downs, die mij hebben gebracht waar ik nu sta. Maar voel mij echt géén 50 en krijg ook regelmatig te horen dat ik mijn eigen naar mijn leeftijd moet gedragen….!?

Men zegt dat ik me moet gedragen naar mijn leeftijd. Maar hoe moet je je gedragen als 50-jarige? Ik ben nog nooit zo oud geweest…!!

Nou ik wil me niet gedragen als een 50-jarige die met de afstandsbediening voor de TV hangt. Laat mij maar lekker gek doen en feesten, want elke dag kan de laatste zijn. Je hebt immers geen recht op morgen, dus geniet vandaag.

Dat is leuk wakker worden

Wakker worden op je verjaardag is altijd leuk en zeker als je kinderen leuke verrassingen hebben. Zo had mijn zoontje de vloer bezaaid met super leuke herinneringen. En mijn dochter verraste mij met een super leuk zelf gemaakt cadeau.

verrassing 50-jaar
Super leuke verrassing van mijn zoontje gekregen

Ik vind zulke cadeaus vele malen mooier omdat het uit het hart komt, met liefde bedacht en gemaakt. Meer wil ik ook niet, ik hoef geen dure cadeau, een kus en een knuffel is voor mij een onbetaalbaar cadeau.

Niet het feestje wat ik wilde…

En dan wordt je ook nog eens 50 in het jaar van de Corona! Yep! Dat is dan klote, dat is dan balen. Geen feestje met je beste vrienden, geen avondje doorhalen tot ergens diep in de nacht, want Brabantse nachten duren nu eenmaal lang, zeker als je die tijd kan doorbrengen met mensen van wie houdt en die ook echt van jou houden. Maar ja, het is even niet anders, we zullen het moeten doen met de mogelijkheden die we hebben.

En ik weet zeker, dat degene die echt om mij geven, waarbij ik diep in het hart zitten, vanavond echt wel op mijn bellen duwen en mijn persoonlijk komen feliciteren, corona of niet, die mensen staan er echt wel.

En dat is mij veel waard, heel veel waard, onbetaalbaar om zulke mensen in je leven te hebben.

Natuurlijk vind ik alle felicitaties die ik vandaag krijg via facebook, whatsapp of welk platform dan ook, super leuk en voel me dan ook echt jarig op deze corona-verjaardag. Zo dankbaar ben ik echt wel en degene die mij echt kennen, weten dat ook wel.

Genieten is leven…

En ja, ik weet al jaren waar ik de mosterd moet halen, weet al jaren hoe ik moet genieten van het leven. Maar wel besloten dat ik vanavond gezond ga doen…..

Ik ga vanavond vegetarisch drinken en neem een paar tarwe-smoothies

Misschien nog wat kaas en worst die ik in de mosterd sop, maar verder gewoon vegetarisch drinken hoor. Maar wat ik vooral ga doen vandaag, is genieten van mensen die mij diep in het hart zitten. Dat is goud waard, nee…..dat is onbetaalbaar!!!

12 thoughts on “Ooh, daar is de mosterd…”

Geef een reactie